Sandslottene i Dubai:

Gull-ektepar slått personlig konkurs av kemneren

De skylder millioner i straffeskatt. Dagbladet avslørte luksuseiendomer i Dubai og hvordan store verdier ble overdratt til sønnen i Oslo.

HOS GULLHANDLEREN: Dagbladet reiste til Dubai og fant skjult luksuseiendom for millioner av kroner tilknyttet Saleem Ahmad (55) fra Oslo.Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et ektepar fra Grønland i Oslo er slått personlig konkurs av byfogdembete, etter en begjæring fra kemneren. Etter flere år med det Skatteetaten mener var svart omsetning av gull i butikken sin på Grønland, fikk ekteparet store skattekrav i 2015 som ikke har latt seg inndrive.

I februar avslørte Dagbladet hvordan de to er tilknyttet en skjult eiendomsformue i Dubai verdsatt til over 25 millioner kroner, blant annet en luksusleilighet i verdensberømte Burj Khalifa.

Deretter skrev avisa om hvordan ekteparet sendte vekk penger og overdro leiligheter for totalt 15 millioner kroner, samtidig med at kravene haglet inn fra norske myndigheter.

1. mars i år gjorde kemneren et forsøk på å inndrive skattegjeld, uten resultat.

- Kemneren har ikke funnet noe å ta beslag i. Deretter ble både Saleem Ahmad (55) og Sofia Ahmad (48) slått personlig konkurs av Oslo byfogdembete. Vi vil nå søke etter verdiene til disse to personene i Norge og i utlandet, sier bostyrer Per Omreng til Dagbladet.

Overdro verdier

Kravene er på henholdsvis 4,7 og 4,3 millioner kroner. Personlig konkurs innebærer at alle skyldnerens eiendeler blir beslaglagt og skyldneren mister umiddelbart råderetten over sine eiendeler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer