SANDSLOTTENE I DUBAI:

Gull-paret solgte eiendom for ti millioner uhindret. Nå får Skatteetaten og kemneren kritikk

Skatteetaten og kemneren vil ikke forklare hvordan ektepar kunne kvitte seg med verdier for 15 millioner, mens de skyldte store beløp. Høyskolelektor Inger Coll er kritisk.

HOS GULLHANDLEREN: Dagbladet reiste til Dubai og fant skjult luksuseiendom for millioner av kroner tilknyttet et ektepar fra gullbransjen på Grønland i Oslo. Dagbladet forsøkte å få et intervju. Video: Eiliv Frich Flydal og Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/stikker-ut-bakdora-nar-dagbladet-skal-sporre-om-dubai-eiendom-til-25-millioner/70734001 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 8. februar avslørte Dagbladet at gullhandler-ekteparet Saleem og Sofia Ahmad fra Oslo var tilknyttet eiendom for 25 millioner kroner i Dubai i årene 2014 og 2015.

De samme årene fikk ekteparet og deres gullbutikk Sheikh Enterprises i Oslo krav på over 20 millioner kroner fra myndighetene etter flere år med svart omsetning og feil fortolling av gull, ifølge Skatteetaten og Tollvesenet.

15 millioner borte

Svært lite av gjelda ble gjort opp. En fengselsdom mot ekteparet, dokumenter fra etterforskningen, grunnbøker og borapporten fra selskapet viser at ekteparet sendte vekk 4,8 millioner kroner til Dubai og overdro fem eiendommer på Grønland i Oslo for ti millioner i 2014 og 2015.

Samtidig var altså Skatteetaten, Tollvesenet, Oslo kemnerkontor og en bostyrer på pengejakt for å dekke inn krav. I tillegg har en eiendomsmekler i Dubai fortalt Dagbladet om hvordan han bidro til salget av en angivelig gjeldfri leilighet for ekteparet i 2014.

Med dagens kurs var salgssummen 9,3 millioner kroner. Dagbladet har ikke funnet spor av disse pengene i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer