ADM. DIREKTØR Anders Kleinstrup i Lervig kan være fornøyd med fjoråret. Foto: Stefan Schaufelberger
ADM. DIREKTØR Anders Kleinstrup i Lervig kan være fornøyd med fjoråret. Foto: Stefan SchaufelbergerVis mer

Gullår for Stavanger-bryggeri

Lervig Aktiebryggeri i Stavanger tapte penger i mange år, men 2017 ble et gullår.

(Finansavisen:) Lervig Aktiebryggeri i Stavanger tapte 80 millioner kroner i perioden 2003-2014, mens 2015 ble første år med plussresultat. Foreløpige tall for 2017 viser at det tok helt av. Omsetningen økte med nær 36 prosent.

Blant verdens beste

– Veksten skyldes en veldig bra produktmiks og en prisstrategi som har virket. Vi har produkter helt fra pilsner til to produkter som har havnet på topp 100 over verdens beste øl. Det er ikke normalt at et bryggeri behersker produkter til alle smaks- og drikkesituasjoner, sier adm. direktør Anders Kleinstrup i Lervig.

– I tillegg til det har 2017 vært nyutviklingens år både hva gjelder smak og design. Vi har lansert veldig mange nye produkter som har fått internasjonal anerkjennelse, fortsetter han.

Tjente 11 millioner

Bryggeriet, hvor tidligere Skagen-forvalter Kristoffer C. Stensrud er største eier, satt i 2017 igjen med et overskudd på 11 millioner kroner av en omsetning på 55 millioner kroner.

Investerer 10 millioner

Lervig lanserte 35 nye øl i fjor; 16 av disse i løpet av årets tre siste måneder.

Bryggeriet har til tider slitt med å dekke etterspørselen. Det investeres derfor i økt kapasitet.

– Vi investerer rundt 10 millioner kroner i en ny bokstapper og i seks nye 25.000-liters tanker som gjør det mulig å doble produksjonsvolumet, forteller Kleinstrup.

Flere økonominyheter:

Vil disse tallene flytte markedene?
Far og sønn bygger for 900 mill. i Hemsedal