SIKTET FOR ANNET GULLRANFORSØK: En av de siktede i Gullborgen-saken i Oslo, er også siktet for et ransforsøk mot en gullbedrift på Hamar. Foto: Politiet
Foto: Politiet
SIKTET FOR ANNET GULLRANFORSØK: En av de siktede i Gullborgen-saken i Oslo, er også siktet for et ransforsøk mot en gullbedrift på Hamar. Foto: Politiet Foto: PolitietVis mer

- Gullborgen-ranere forsøkte seg først på Hamar

En av de siktede knyttes til ransforsøk mot gullbedriften K.A. Rasmussen på Hamar i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
En av albanerne som er varetektsfengslet for ranet av Gullborgen i Oslo, er nå siktet også for ransforsøk mot gullbedriften K.A. Rasmussen på Hamar i fjor høst.

Ifølge Hamar Arbeiderblad har politiet DNA-spor fra ransforsøket på Hamar, og nå har det blitt treff på minst en av albanerne som er tatt etter ranet i Oslo.

Det var en utenlandsk liga som i fjor høst prøvde å bore seg inn i hvelvet hos gullforedlingsbedriften K.A. Rasmussen i Hamar, men mislyktes på grunn av en ransalarm.

Politiet forfulgte ranerne, men de slapp så vidt unna. Utad fortalte politiet og bedriften at det var falsk alarm i håp om å få tak i banden som man da antok var fra Serbia.

Nå er det altså avslørt at en av de siktede fra Gullborgen-ranet, også angivelig har deltatt i forsøket på å komme inn i hvelvet på Hamar, der det neppe var mindre gull enn det var i Gullborgen i Oslo.

Politiet på Hamar har i denne saken samarbeidet nært med seksjon for organisert kriminalitet i Oslo, men det lyktes likevel ikke å hindre at Gullborgen ble ranet. En rekke personer er siktet etter ranet, der gjerningspersonene fikk med seg verdier for rundt 40 millioner kroner.
NTB