40 MILLIONER: Gullborgen gullsmedbutikk ble frastjålet varer verdt ca. 40 millioner kroner i helga.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
40 MILLIONER: Gullborgen gullsmedbutikk ble frastjålet varer verdt ca. 40 millioner kroner i helga. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Gullborgen var ikke forsikret

Ble frastjålet smykker og diamanter for 40 millioner kroner i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Eierne av gullsmedforretningen Gullborgen i Oslo, som i helgen ble frastjålet smykker og diamanter for rundt 40 millioner kroner, var ikke forsikret.

Tyver tok seg i helgen inn i hvelvet. Innehaver Elisabeth Borgen sier til NRK at hun ikke var forsikret mot tyveri av denne typen. Forsikringen gjaldt kun ran.

- Jeg hadde ikke forestilt meg at noe sånt kunne skje. Jeg trodde hvelvet var 120 prosent trygt, sier Borgen.

Hun er overbevist om at tyvene må ha hatt godt kjennskap til bygningen. Tyvene fikk arbeide uforstyrret i sentrumsgården i Storgata i Oslo i helgen. Med avansert verktøy har de brutt seg gjennom fem ståldører i kjelleren.

- Inne ved selve velvet brøt de opp og slo seg gjennom betongveggen i stedet for å forsøke å åpne døren, forteller politioverbetjent John Roger Lund i Oslo politidistrikt, som leder seksjonen for organisert kriminalitet.

Det var en bekjent av eieren som oppdaget tyveriet ved 15-tiden søndag ettermiddag. Da hadde kjellerlokalene og butikken over stått ubevoktet siden klokka 16 lørdag ettermiddag. Mens det er alarm i butikken på gateplan, var det bare videoovervåking i kjellerlokalene. Men de som sto bak tyveriet har tatt med seg opptakeren som har registrert overvåkingsbildene.

Lund sier til NRK at politiet foreløpig har lite å gå etter.

NTB