Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gulleiv valgte Gud

Fra September When til gospelband Han var bassist i Norges mest populære band, The September When. Men Gulleiv Wee valgte å hoppe av og i stedet satse på Gud og gruppa Janne Hagen Gospel Combo. - Nå har jeg endelig kommet hjem, sier Wee.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fortapte sønn har returnert fra sitt fire år lange opphold med September When. Opprinnelig startet Janne Hagen Gospel Combo opp for seks år siden, men Wees engasjement i September When førte til at de måtte legge virksomheten på is. Men nå er de klar for verden og høyere sfærer med plata «He's A Friend Of Mine». Sekstetten gjør her en høyst personlig vri på tradisjonelle gospel-låter, i lydlandskapet til Tom Waitz, Cowboy Junkies og Cranberries.

Måtte velge

- September When var aldri mitt musikalske hjem. Det er det dette bandet som er, sier Gulleiv Wee.

I likhet med resten av gruppa er han personlig kristen.

- Jeg vokste opp i et kristent hjem og miljø. Men i 16-17- årsalderen valgte jeg troen og menighetslivet vekk. Jeg følte at det ikke var mulig å utfolde seg så fritt som jeg gjerne ville.

I 1993 måtte han igjen foreta et valg i forhold til troen.

- Da var jeg kommet til et punkt hvor jeg måtte velge om Gud skulle få slippe til i livet mitt. Veiskillet ble såpass alvorlig at jeg ikke lenger kunne ignorere Gud slik jeg hadde gjort i mange, mange år.

For mye synd?

- Ble rock'n'roll-livet rett og slett uforenlig med din kristne tro?

- (Lang pause). Det er klart at det er noen ting der som kanskje ikke er i samsvar med Bibelen. Men det var ikke derfor jeg sluttet i bandet. Mitt forbilde i så måte er Jesus. Han vandret blant syndere og virket der. Det er et poeng som mange kristne bør merke seg. Altfor mange isolerer seg og sier «uff, så fælt».