Gullet kom hem

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I 44 år har bergenserne ventet på seriegullet. Endelig kom det, og det kom dit det hører hjemme. For måten bergenserne feiret seriemesterskapet på, kan ingen annen norsk by gjøre dem etter. Bergen har noe blaserte Oslo og seiersvante Trondheim mangler – ekte entusiasme og stolthet over egen identitet. Og blottet for sjenanse og frykt over å vise det fram. Det er slik det blir fotballstemning av.

Brann fortjener gullet og Norge fortjener en fotballby som Bergen. Branns største utfordring nå blir å konsolidere stillingen, beholde de viktigste spillerne og aller helst komplettere laget med noen som er enda bedre. I så fall er Rosenborgs stilling som Norges beste fotballby virkelig truet. For der Rosenborg har sovet i timen etter et tiår med suksess, har Brann skyndet seg langsomt og sakte, men sikkert vokst seg forbi trønderne. Det ligger verken flaks eller tilfeldigheter bak mestertittelen. Resultatene har kommet på grunn av langsiktig av tålmodig jobbing utført av dyktige fotballedere. Søndag får Brann gullmedaljene sine. Jubelen mellom de sju fjell vil sprenge alle grenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer