Gullfeberen herjer - med livet som innsats

- Gull! Gull! Gull! George Carmack og Jim Skookums jubelutbrudd etter gullfunnet i Klondike utløste et gullrush verden aldri har sett maken til.

BEDRE TIDER: Gullgraverne satte ofte livet på spill for å finne gull og rikdom. Det var ofte et blodslit. Foto: WIKIPEDIA COMMONS
BEDRE TIDER: Gullgraverne satte ofte livet på spill for å finne gull og rikdom. Det var ofte et blodslit. Foto: WIKIPEDIA COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Opp gjennom historien har gull vært synonymt med velstand og lykke. Mange er de som har ofret liv og helse på leting etter det metallisk, glinsende og vakre grunnstoffet som ifølge historikerne ble oppdaget av egypterne for ca 7 000 år siden.

Slutten av 1800-tallet var preget av arbeidsløshet og stor økonomisk usikkerhet. Nyheten om gullfunnet i Klondike spredte seg raskt til andre gullgraversamfunn i Yukonflodens dal. Året etter, i juli 1897, hadde amerikanerne mottatt hurrameldingen om gullbonanzaen i Canadas arktiske områder.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer