Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Gullfeberen herjer - med livet som innsats

- Gull! Gull! Gull! George Carmack og Jim Skookums jubelutbrudd etter gullfunnet i Klondike utløste et gullrush verden aldri har sett maken til.

BEDRE TIDER: Gullgraverne satte ofte livet på spill for å finne gull og rikdom. Det var ofte et blodslit. Foto: WIKIPEDIA COMMONS
BEDRE TIDER: Gullgraverne satte ofte livet på spill for å finne gull og rikdom. Det var ofte et blodslit. Foto: WIKIPEDIA COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opp gjennom historien har gull vært synonymt med velstand og lykke. Mange er de som har ofret liv og helse på leting etter det metallisk, glinsende og vakre grunnstoffet som ifølge historikerne ble oppdaget av egypterne for ca 7 000 år siden.

Slutten av 1800-tallet var preget av arbeidsløshet og stor økonomisk usikkerhet. Nyheten om gullfunnet i Klondike spredte seg raskt til andre gullgraversamfunn i Yukonflodens dal. Året etter, i juli 1897, hadde amerikanerne mottatt hurrameldingen om gullbonanzaen i Canadas arktiske områder.

Noe som førte til at rushet tok av på alvor. Mennesker fra hele verden kom til Canadas eget ville vesten for å søke lykken. Flere hundre nordmenn var blant de 100 000 som optimistisk la ut på den lange reisen over hav og land, som brøytet seg gjennom et av verdens mest ugjestmilde og iskalde områder for å få bekreftet ryktene som sa at «det glitrer i gullkorn over alt».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

UT ÅRET*

KUN I OKTOBER

10 kr

(0,17 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 10 kr ut året. 0,17 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99,-/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for 3 måneder. 2,77 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?