Dagbladet øker mest

Gullgliset

Festen er langt fra over, men er det kake igjen? Jubelen sto høyt da Dagbladet feiret rakettvekst med gull og marsipanlokk.

GYLNE TIDER: Det skortet ikke på verken gull eller marsipan da nyhetsredaktør Frode Hansen inviterte til feiring av Dagbladets store framgang. Utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne skjærer kake. Foto: Bjørn Langsem
GYLNE TIDER: Det skortet ikke på verken gull eller marsipan da nyhetsredaktør Frode Hansen inviterte til feiring av Dagbladets store framgang. Utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne skjærer kake. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

- For et lag! Og for noen tall! Veksten vi har hatt de siste åra er helt fantastisk!

Nyhetsredaktør Frode Hansen hadde for anledningen tatt på seg den skinnende, blanke gulljakka, ifølge ham selv kjøpt på en outlet i Vestby.

For i dag var det ikke et helt vanlig fredagsmøte i Dagbladets redaksjon.

At avisa, for andre kvartal på rad, er det nyhetsnettstedet i landet som øker mest, ga grunn til feiring i Aller-huset på Hasle i Oslo.

Og da med karnevalsredaktør og diger bløtkake med marsipanlokk - som seg hør og bør.

- Ikke en selvfølge

Leder i Dagbladets redaksjonsklubb, Anders Holth Johansen, synes avisas framgang er «veldig gledelig».

- Jeg har vært med lenge nok til å vite at dette ikke er en selvfølge. For mange av oss, er gleden ekstra stor over at vi, gjennom flere år nå, har fått en opptur, som lenge virket langt borte, sier klubblederen.

Holth Johansen tenker tida er inne for å smi.

- Vår jobb blir å sørge for at framgangen fører til gode, trygge og godt betalte arbeidsplasser og satsing på god journalistikk.

De gode tidene har allerede gitt store utslag i satsing på journalistisk slagkraft. Dagbladet har ansatt mange nye journalister, og i august inntok avisa igjen Bergen og Trondheim, etter mange års fravær.

Journalist Angelica Hagen på bergenskontoret jubler.

- Dagbladet øker mest, og her sitter vi. Tenk at vi skulle åpne lokalkontorer igjen, og at vi nå opererer fra tre byer. Vi merker veldig at vi er velkomne i Bergen. Leserne liker at vi er her, og de liker å lese om ting som skjer utenfor Ring 3, sier Hagen.

FEIRER: Journalist Angelica Hagen på Dagbladets bergenskontor er med på festen. Foto: Marie Røssland
FEIRER: Journalist Angelica Hagen på Dagbladets bergenskontor er med på festen. Foto: Marie Røssland Vis mer

Trondheimsjournalist Johannes Theodor Fjeld istemmer:

- Det går så det griner på Hasle. Det gir oss blant annet muligheten til å satse utenfor Oslo. Det er utrolig kult å få være med på å prege den satsingen og løfte lokale saker til nasjonal dagsorden.

NY MANN I TRONDHEIM: Henrik Einangshaug starter sin Dagblad-karriere med jubeldager. Foto: Dagbladets trondheimskontor
NY MANN I TRONDHEIM: Henrik Einangshaug starter sin Dagblad-karriere med jubeldager. Foto: Dagbladets trondheimskontor Vis mer

Tallenes tale

Og tallenes tale er krystallklar.

MBLs kvartalstall for Q2 2022, som ble presentert torsdag, viser at Dagbladet nå har 1 291 340 daglige digitale lesere.

Det innebærer en økning på 55 711 daglige lesere sammenliknet med samme periode året før. På mobil øker avisa med 90 600 daglige lesere sammenlignet mot fjoråret.

I rene tall innebærer det at avisa nok en gang øker mest blant nyhetsnettstedene i Norge.

- Dette er en sterk tilbakemelding fra leserne og seerne om at det Dagbladet gjør fungerer. Vi har en fantastisk dyktig redaksjon, der mange av landets aller beste journalister og deskere arbeider. Framgangen skyldes framfor alt den fabelaktige jobben de gjør, sier ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord.

Hva gjelder de andre riksdekkende mediene, går VG ned fra 2 089 000 til 1 916 000 lesere, en nedgang på drøyt 170 000.

TV 2 har, i likhet med Dagbladet, flyt, og øker lesertallene med nær 44 000.

For NRK er tallene tilnærmet uendret, og den daglige dekningen til statskanalen ligger nå på 1 456 869 lesere.

- Veldig gøy

Her er hva et knippe av Dagbladets festdeltakere tenker om å være del av et gullag:

- De første åra jeg jobbet i Dagbladet var det sammenhengende nedbemanning, så dette er hyggelig og fotjent. Jeg tror veksten vi opplever nå skyldes en klar profil og klare prioriteringer, sier Jorun Gaarder, journalist i nyhetsavdelingen.

NYHETSJOURNALIST: Jorun Gaarder. Foto: Bjørn Langsem
NYHETSJOURNALIST: Jorun Gaarder. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Framgangen tror jeg for stor del skyldes den sterke lagfølelsen som finnes i Dagbladet, som jeg tror er unik i vår bransje, sier sportens Jonas Giæver.

SPORTSJORNALIST: Jonas Giæver. Foto: Bjørn Langsem
SPORTSJORNALIST: Jonas Giæver. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er veldig gøy at vi gjør det så bra. At vi har blitt så mange flere, gir oss mer muskler til å lage god journalistikk, både når det gjelder korte og lange løp, sier nyhetsjournalist Brage Lie Jor.

NYHETSJOURNALIST: Brage Lie Jor. Foto: Bjørn Langsem
NYHETSJOURNALIST: Brage Lie Jor. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi er blitt store og går med hevet hode. For oss på Dagbladet TV er det godt å se at det vi gjør treffer folk. Vi gleder oss til tallene for neste år, sier vaktsjef Agusta Magnusdottir i Dagbladet TV.

TV-VAKTSJEF: Agusta Magnusdottir. Foto: Bjørn Langsem
TV-VAKTSJEF: Agusta Magnusdottir. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er alltid artig å være med på et lag i flytsonen. For det er Dagbladet nå. Vi har gjort mye bra det siste året, og jeg vet vi kan gjøre det enda bedre det neste året, sier nyhetsavdelingens Frode Andresen.

NYHETSJOURNALIST: Frode Andresen. Foto: Bjørn Langsem
NYHETSJOURNALIST: Frode Andresen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer