Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gullgrave raste sammen - over 30 fortsatt innesperret

80 arbeidere berget opp i Sør-Afrika.

 80 BERGET OPP I LIVE:  Inngangen til den sammenraste gullgruva ligger bak politisperre-båndene.  Reuters melder ved 12-tiden fredag at nærmere 80 av de 115 gruvearbeiderne er berget opp i live. Foto: Barberton Rimes/Lowvelder/Reuters.
80 BERGET OPP I LIVE: Inngangen til den sammenraste gullgruva ligger bak politisperre-båndene. Reuters melder ved 12-tiden fredag at nærmere 80 av de 115 gruvearbeiderne er berget opp i live. Foto: Barberton Rimes/Lowvelder/Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nær 80 av de 115 gruvearbeiderne som var meldt savnet etter at en gullgrave raste sammen i Sør-Afrika, er reddet, melder Reuters ved 12-tiden fredag.

Men dobbelt så mange innesperret. Ifølge den sørafrikanske nettavisa Independent Online har gruvearbeiderforeningens talsmann Manzini Zungu hørt ubekreftede meldinger om at tre mennesker har mistet livet.

- Vi vet foreløpig ikke hva som forårsaket dette, sa Zungi, ifølge Reuters.

Ulykken skjedde da en hoveddel av gullgruva Makonjwaan - eller Lily -  i Barberton raste sammen i 08.40-tiden fredag morgen.

Redningsmannskap arbeidet fredag på spreng for å berge arbeiderne som fortsatt er stengt inne.

Gruva ligger øst i landet i Mpumalanga-provinsen i samme område som Krüger nasjonalpark.

(NTB).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram