Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gullgravere løste misjonær-gåte

Et kart som angivelig viste veien til en gammel gullskatt i Kongos jungel, førte i stedet gulljegerne til vraket av et Cessna-fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet for å finne gull hadde de lokale gulljegerne dermed oppklart et 29 år gammelt mysterium. Misjonær i Pinsemenigheten, Martin Ludvigsen fra Trondheim, forsvant for 29 år siden under en flytur over Kongos mest lukkede jungelområder.

Nå føler både kona hans og barna lettelse over at de endelig har fått svar på hva som skjedde med den 46 år gamle misjonæren under den fatale flyturen i 1974.

Til Adresseavisa sier tre av barna, Rhode Iren, Knut og Trond Ludvigsen, at alle ryktene som gikk da faren forsvant var en stor påkjenning. Nå håper de det skal være mulig å finne levningene og gi faren en innviet grav.

Enken etter Martin Ludvigsen, Norunn Ludvigsen, fortsatte sin misjonsgjerning i Kongo. Ekteparet hadde fem barn, og flere av dem har vært i området ved senere anledninger. Det var også et kongolesisk kvinne og et lite barn med i flyet da det forsvant. Det mest sannsynlige er at flyet styrtet under en voldsom tropestorm.

(NTB)