Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gullgruven på Youngstorget

Kulturhuset på Youngstorget i Oslo klarer noe kun de færreste utesteder gjør.

Tjener gode penger: Daglig leder Jarle Jensen og Geir Oterhals i Kulturhuset på Youngstorget. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
Tjener gode penger: Daglig leder Jarle Jensen og Geir Oterhals i Kulturhuset på Youngstorget. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Shuffleboard, konserter og politiske debatter har gjort utestedet Kulturhuset til hipstersentralen på Youngstorget. Det vises på bunnlinjen, skriver Finansavisen.

Dermed klarer Kulturhuset i Oslo klarer noe de aller færreste utesteder gjør. De leverer resultatmarginer tett oppunder 25 prosent, noe som gjør det til ett av de aller mest lønnsomme skjenkestedene i landet.

I fjor solgte stedet ifølge avisen mat og drikke for nesten 60 millioner kroner, og satt igjen med et resultat før skatt på hele 14,4 millioner kroner. Det er uvanlig mye.

Et års pause Kulturhuset, som består av flere flere barer, café og kaffebar, åpnet dørene så sent som i 2013, og var fra starten ment å være et midlertidig tilbud. Etter en avtale med gårdeierne Olav Thon og OBOS fikk Kulturhuset ifølge Finansavisen en begrenset leieavtale på tre år i påvente av at bygningen skulle rives.

Eierne har tidligere fortalt at de fikk en lavere husleie enn normalt på grunn av den begrensede leiekontrakten. Med en lønnsprosent på under 20, viser de også at det ikke bare er lav husleie som er skyld i de sterke resultatene.

En gang mellom nyttår og påske neste år stenger Kulturhuset ifølge avisen dørene. Da skal Olav Thon rive og bygge en ny bygård, men det betyr ikke at det er slutt.

- Da tar vi et års pause og så flytter vi inn igjen i de nye lokalene, forteller Runar Eggesvik fra selskapet Trøbbelskyter, som er deleier i utestedet, til Finansavisen.

Flere kvadratmeter Det er ifølge avisen ingen tvil om at Kuturhuset har truffet en nerve med mange arrangementer som politiske debatter, konserter og teater. I tillegg har de hatt god timing med etableringen på Youngstorget, et område som har blomstret de siste årene.

Når utstedet skal åpne opp igjen etter pausen øker de sine lokaler fra dagens 850 kvadratmeter til 1.400 kvadratmeter. I tillegg har de også sagt ja til 2.000 kvadratmeter i Youngsgate 6. Akkurat hva som kommer til å skje, vil imidlertid Eggesvik holde hemmelig en stund til.

- Det kan hende det blir plass til enda mer kultur enn i dag, men vi kommer nok ikke til å bruke alle pengene på interiørarkitekt denne gangen heller, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter: Pubeieren Olaf har tjent 32 millioner kroner på fem år
Her er øl billigere enn vann
Skjenket seg selv da bartenderen sovnet