Gullgruven

Ingvar Ambjørnsens Elling-figur er omsatt for nærmere 300 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom bøker, teateroppsetninger, kinofilmer og hjemmevideoer har Elling nærmest blitt folkeeie. Fra den første boken om ham, «Utsikt til paradiset», kom ut for snart tolv år siden og til den aktuelle tredje filmatiseringen, «Elsk meg i morgen», har Elling blitt omsatt for svimlende 300 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

- Det er litt sært å tenke at dette er resultatet av at jeg har sittet alene i kroken min og surret og rotet i Hamburg. plutselig har jeg satt i gang noe som er større enn du i din villeste fantasi kunne ha forestilt deg, sier Ambjørnsen.


Ingen oversikt

Av de 300 millionene skal Elling-skaper Ingvar Ambjørnsen ha fått et sted mellom 10 og 15 millioner kroner. Han har selv ingen oversikt over hvor mye penger Elling har brakt inn.

- Det er klart at mange av de som har har hatt fingre i Elling, har tjent penger på det. Jeg er ikke spesielt interessert i penger, selv om det høres kokett ut. (...) Jeg er ingen pengesamler og har det jeg trenger. Jeg er ikke fristet til å kjøpe sportsbil, selv om jeg sikkert drikker bedre rødvin enn før og bor mer ålreit. Vitsen med å tjene penger har fra starten vært å kunne skrive bøker, sier forfatteren til DN.

Pengemaskin: Ingvar Ambjørnsen kan smile hele veien til banken.