KANDIDAT TIL ÅRETS NAVN: Ole Gunnar Solskjær tok fotball-Norge med storm, og er allerede blitt et forbilde for mange trenere.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
KANDIDAT TIL ÅRETS NAVN: Ole Gunnar Solskjær tok fotball-Norge med storm, og er allerede blitt et forbilde for mange trenere. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Gullgutten vant i første forsøk

Ole Gunnar Solskjær kom hjem, og vant i første forsøk. Nå vil han skape en vinnerkultur som betyr mål om gull i serie og cup, år etter år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stem på årets navn her!

18. juni i år var det stor fest i Molde. Klubben feiret 100 år. 20. november var det ny fest på Aker stadion da seriepokalen ble overbragt, etter en overbevisende sesong med ny trener. Det første seriegullet i klubbens historie var et faktum, og alle takket Ole Gunnar Solskjær.

Han vant Kniksenprisen som årets trener i 2011.

- Lærerikt - Jeg har hatt et veldig lærerikt år, og fått bekreftet at min filosofi som trener og manager fungerer.
Vi har hatt både oppturer og nedturer, men jeg vi har fått Molde i riktig retning. Når vi spiller på vårt beste, så underholder vi publikum. De har gitt oss trampeklapp på hjemmebane, sier han.

Han mener spillerne ennå har mye å lære, men er optimistisk med tanke på 2012.

- Jeg tror vi kan kjempe om både serie- og cupgull neste år. Spill i Europa ser vi på som en bonus. Der har jeg noe å lære, selv om jeg har fått prøvd meg som spiller med Manchester United, sier Solskjær.

Ny kultur Han har innført en ny kultur, bygd på mye av det Ole Gunnar Solskjær har lært av «sjefen» i Manchester United, sir Alex Ferguson. Det var neppe tilfeldig at klubben også ble tildelt Molde kommunes kulturpris for 2011. I begrunnelsen heter det at klubben er en viktig lokal identitetsskaper og av stor verdi for Molde og regionen. Klubben er en synlig bidragsyter i kommunens kulturliv.

Solskjær vil at spillerne skal spise sunn frokost og lunsj sammen. Derfor er kokk Torbjørg Haugen hentet fra skiskytterlandslaget.

Advarsel Engelsk presse har ikke glemt helten fra Old Trafford. I et intervju med Daily Mail kom Ole Gunnar Solskjær med en oppsiktsvekkende advarsel til spillerne sine. Han varslet at én eller to spillere levde farlig neste sesong, fordi de ikke hadde den rette mentaliteten.

Advarselen minner mistenkelig om den sir Alex Ferguson kom med til spillergruppa si etter at Manchester United hadde vunnet sitt første ligagull på 26 år, i 1992/93-sesongen. Han sa at han hadde skrevet ned tre navn og lagt dem i en konvolutt.

- Det er de tre spillerne som kommer til å svikte oss neste sesong, skal han ha sagt, men det fantes ingen konvolutt. Han ville forsikre seg om at seriegullet ikke skulle bli en hvilepute.