Gullgutter i gullruta

Investor Tore Lie betalte 13,5 millioner kroner for hytta si i Blindleia. Ikke rart mekler Claus Eftevaag kaller området for «gullruta».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BLINDLEIA (Dagbladet): Bryne-investor Lie kjøpte landstedet av Erik Solér. Da fikk han 4,5 mål tomt, og ei hytte med 70 kvadratmeter i grunnflate.

Det er gode tider i meklerbransjen. ABCenter, som er en av de største aktørene i markedet på Sørlandet, har omsatt om lag 300 eiendommer det siste året. Og med dagens hyttepriser blir det en god porsjon penger.

Finanskjendiser

-  Denne hytta ligger jo i enden av gullruta, sier mekler Eftevaag.

-  Gullruta?

-  Ja, jeg kaller den for det. Men nå skal det sies at det er et fåtall som er priset så høyt som disse her ute, sier han, og sikter til eiendommer som besittes av finanskjendiser som Petter Stordalen, Torstein Tvenge, Atle Brynestad, brødrene Stabell-Erichsen og Petter Sundt.

For ikke å glemme hyttepalasset Karl Johan Sunde nylig kjøpte av Ola Mæle. 35 millioner gikk visstnok «hytta» på Ågerøya for.

-  Er du glad i å male, burde det være noe for deg, humrer Tore Lie, og sikter til den voldsomme bygningsmassen til Sunde.

«Her bodde Solér»

Da er det noe ganske annet med hans egen nyervervelse. Det lille sørlandshuset, med en liten tilhørende bod og et innredet naust, er på ingen måte prangende der det ligger i kveldssola. Her er verken svømmebasseng eller tennisbane.

-  Nei, en skal jo ta vare på det også. Og når jeg først er her på ferie, skal jeg ha fri, sier rogalendingen, som nå har fått sitt første landsted på Sørlandet. Men det er ikke et hvilket som helst sted.

-  Ja, rutebåten tøffet forbi her tidligere i dag, sier Tore Lie.

-  Og med den rette vinden var det umulig å unngå å høre hva en mann med ropert fortalte: «Her inne bodde Erik Solér ...».

BLADDE OPP 13 MILLIONER: Tore Lie (t.v.) kjøpte Erik Solérs gamle hytteparadis i Ulvøysund for 13 millioner kroner. Men det var ikke nok til å komme inn på lista over Norges ti dyreste kysteiendommer. Her er Lie sammen med mekler og TV 2s fotballekspert Claus Eftevaag.