Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gulli må selge til gull

«Årets popsensasjon» er merkelappen Norske Gram setter på sin nye storsatsning Glenn Gulli. Og det før han har solgt en eneste plate. Den ukjente Oslo-gutten må selge til gull i første forsøk for at plateprosjektet skal bære seg økonomisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Gram-direktør Gunnar Hordvik innrømmer at satsningen er dristig.

- Men vi føler at vi er nødt til å trøkke til. Vi lyktes med denne strategien da vi lanserte Postgirobygget (nå 85000 solgte) i fjor. Vi tror det vil gå igjen, uttaler Hordvik.

På stortromma

- Vi opplever Glenn Gulli som en sensasjon, og da synes vi det er riktig å slå på stortromma, sier Hordvik.

På managersiden er det ringrev Steinar Fjeld som styrer Gullis karriere.

- I løpet av et par år vil Glenn Gulli bli nevnt som en av de store låtskriverne her til lands, spår Fjeld. Foruten å ha skrevet samtlige låter på sin egen solodebut, har Gulli levert tittellåta til Stephen Ackles' nye plate, «Sulten på livet», og to sanger til Carolas neste album. Carola og Gulli synger også duett på sistnevntes singel «When I Needed You». Samtidig deler de den kristne troen og engasjementet i pinsebevegelsen.

David Åleskjær, sønn av vekkelsespredikant Åge Åleskjær, har skrevet teksten på platas tittellåt.

Kristen - ikke kristen

- Men «The Only Thing» er ingen kristen plate. Det er en kommersiell pop-plate. Det er det jeg har ønska å lage, forteller Gulli, som etter 15 år med låtskriving endelig får realisert musikkdrømmen.

- Er du en popsensasjon, da?

- He, he! Jeg tror jeg har noe, smiler han lurt.

Så gjenstår det å se om det blir gull på Gulli. Uansett kan han regne med godord fra Carola. Gulli(gt), Glenn...

GULLIGT: "The Only Thing" heter plata som platesalskapet Norske Gram hevder er årets popsensasjonen. Hittil ukjente Glenn Gulli har stor tro på suksess i året som kommer.