Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gulljakt, luksuscruise og hoteller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Einar Christopher Nagell-Erichsen fyller 45 år 2. juli. Som en av de største arvingene til Schibsted-konsernet fikk han over en halv milliard kroner cash da han solgte aksjene i 1996 og ble finanskjendis over natta.

NOE AV DET SOM SÅRER

Nagell-Erichsen mest, ifølge hans venner, er finanspressens karakteristikker av hans egenskaper som forretningsmann. De har mer enn antydet at han ikke er blant våre smarteste investorer, siden han har kastet penger inn i et vell av tapsprosjekter. Som styreleder i Øvrevoll Galopp og innehaver av stutteri har han satset på mange hester. Norsk Derby er et høydepunkt hvert eneste år både for Unni og Einar Chr. Nagell-Erichsen. Selv er han også en dyktig rytter.

Men når det gjelder hans investeringer for øvrig, i turisme, alpinanlegg, hoteller, cruise og medier, har avkastningen uteblitt.

DET SISTE ÅRET

har vært et annus horribilis for Nagell-Erichsen. Han ble tvunget til å selge både alpinanlegg og hotell i Kvitfjell, og han tapte over 40 millioner på konkursen i Sponsor Service.

Noen påstår at Schibsted-arvingen er stormannsgal ved at han både har satset på gulljakt og luksuscruise.

Han satset som flere andre norske investorer på at man skulle finne gullmynter for milliarder etter den spanske gallionen «La Capitana Jesus Maria» som sank utenfor Ecuador for flere hundre år siden, men foreløpig har dette bare vært et tapssluk. Det samme kan sies om investeringen i luksusskipet «The World» som Nagell-Erichsen sliter med å komme seg ut av.

I FORBINDELSE MED

kjøp av aksjer i Finansbanken ble Nagell-Erichsen tiltalt for innsidehandel av Økokrim. I februar ble han dømt til ett års fengsel.

- Jeg vet jo ikke hvordan man skal ta slike nederlag, men jeg vet at jeg ikke kan la denne dommen bli stående. Hvis jeg fortjener straff for noe, skal jeg nok kunne håndtere det, men det som står om meg i denne dommen, er bare ikke sant, sier Einar Chr. Nagell-Erichsen.

- Jeg tror de færreste er klar over hvilken belastning dette er for meg og familien, sa Nagell-Erichsen dengang til Dagbladet .