Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gullskuddet

David Trezeguet gjorde Frankrike til europamestere. Med ett enkelt skudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi trengte et mirakel, sier Frankrikes trener Roger Lemerre.

Da Italia hadde begge hendene på pokalen kom det også.

Tjue minutter før det hadde Sylvain Wiltord skadeskutt de samme motstanderne. Med målet Roger Lemerre omtaler som et mirakel. For Italia var europamestere i fotball da Wiltord slo inn 1-1 fire minutter og tjueen sekunder på overtid.

Kampen var jo over.

Fordi:

Da fjerdedommeren løftet lystavla over hodet der ute på sidelinja viste han fire minutter tillegg i tida. 21 sekunder ut over det utliknet altså Sylvain Wiltord. Og det skyldes italienernes iboende evne til å drøye ut tida.

Sekunder dommer Frisk helt korrekt talte i hodet sitt, og la til i fotballrettferdighetens navn.

Knust på 1-1

- Vi var sikre på seieren, sier Italias trener Dino Zoff. - Det var jo ikke mer tid igjen. Men slik er dette spillets natur. Det er ikke slutt før det er slutt.

- Det fikk vi bittert erfare denne kvelden.

Da Sylvain Wiltord slo inn 1-1 etter enda et fransk angrep mot Italias høyreside - en krok Don Toldo hadde forsvart med alt han hadde da de foran ham glapp titt og ofte - tok italienerne seg til hodet. Deretter stupte de i bakken. Og da de reiste seg for å jage det avgjørende vinnermålet var det ikke mer igjen.

Italia var slått på 1-1.

- Spillerne mine var helt ute av seg. Og ikke spør meg hvordan jeg har det - jeg kan ikke beskrive det, sier Dino Zoff.

- Det eneste jeg kan si er at dette er mitt livs største tilbakeslag.

- Vi snakket om det på spillermøtet før kampen, sier Frankrikes Roger Lemerre.

- Vi snakket om hvor viktig det er å aldri gi opp. Det siste jeg sa var at ett sekund er nok til å score i en fotballkamp. Hvis man kjemper.

Og Frankrike gjorde det - som løver.

De kom og kom og fikk til slutt det mirakelet de fleste av oss hadde sluttet å tro på. Og høyresida de hadde åpnet så effektivt ble aldri lukket av Italia. Derfor var det bare å fortsette.

Tre små ting

13 minutter inn i Golden Goal perioden kom scoringa som gjør Frankrike til både regjerende verdensmestere og europamestere.

Det har aldri skjedd før.

Og når målet først kom så ble det hentet fra skuffen for de absolutt ypperste scoringene.

Med én elegant finte, én delikat pasning og én drepende avslutning.

Roger Pires gjorde to av de tre tingene. Han fintet ut Fabio Cannavaro og han fant David Trezeguet. Som hadde så mye vilje at han smalt til ballen alt han kunne.

- Alle trodde vi var døde - men med Frankrike er det aldri slutt, sier Thierry Henry.

Det er en meget presis uttalelse. Og da spillerne danset med EM-trofeet i tre gode kvarter etter premieutdelinga skjønte jeg hvorfor.

De elsker jo å vinne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling