RAN: En mann ble fredag skutt i beinet av politiet i Trøndelag i forbindelse med etterforskningen av sjokkbrekket hos en gullsmed i Levanger tidligere på natten. Foto: Jørgen Hjelmsøy
RAN: En mann ble fredag skutt i beinet av politiet i Trøndelag i forbindelse med etterforskningen av sjokkbrekket hos en gullsmed i Levanger tidligere på natten. Foto: Jørgen HjelmsøyVis mer

Gullsmed ranet i Trøndelag

En gullsmed ble natt til fredag ranet i Levanger. Ikke lenge etterpå ble en mann skutt i beinet av politiet i Skogn. Politiet vet ikke om hendelsene har en sammenheng.

Tips oss! 2400@db.no eller ring 2400 0000

Natt til fredag ble en gullsmedforretning ranet i Levanger i Trøndelag. Politiet ble gjort kjent med hendelsen da de ble varslet om en bil som sto delvis inn i butikken.

Klokka 03.25 i natt fikk politiet i Trøndelag melding om det som beskrives som et sjokkbrekk. Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Arnt-Harald Aasland, sier at bilen fortsatt gikk da politiet ankom stedet.

- Vi fikk en melding om at det sto en bil delvis inn i en gullsmedbutikk i Levanger. Vedkommende fortalte at en rute var knust, og at bilen fortsatt sto og gikk med både vindusviskere og lys fortsatt på, forteller Aasland til Dagbladet.

Aasland forteller at de ikke mottok noen alarm fra gullsmedforretningen i natt, og at de ikke har noen opplysninger om gjerningsperson.

- Det skal ikke ha vært noen personer i nærheten av åstedet da tyveriet fant sted, forteller han.

Kontaktet bileieren

Da politiet ankom stedet tok de kontakt med eieren av forretningen. Mye tyder på at to monter er knust, men de er ikke sikre på hva som er tatt fra forretningen.

Politiet har også snakket med eieren av bilen som er rygget inn i forretningen. Han kunne fortelle at bilen har stått parkert med nøkkelen i litt sør for Levanger.

- Nå skal krimteknikere undersøke stedet, forteller Aasland og opplyser om at de også vil undersøke overvåkingsmateriale.

Overfor VG beskriver Aasland det som et grovt tyveri.

- På folkemunne kalles det vel et sjokkbrekk. Det er et grovt tyveri, men vi vet foreløpig ikke så mye mer om hva og for hvor mye, sier han til avisa.

SKUDD: I forbindelse med etterforskningen av gullsmedbrekket i Levanger ved 3.30-tiden sendte politiet en patrulje til en adresse i Skogn. Mens politiet er der, skjer det en hendelse der politiet må trekke våpen og en person ble skutt i beinet av politiet, forteller politiet. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SKUDD: I forbindelse med etterforskningen av gullsmedbrekket i Levanger ved 3.30-tiden sendte politiet en patrulje til en adresse i Skogn. Mens politiet er der, skjer det en hendelse der politiet må trekke våpen og en person ble skutt i beinet av politiet, forteller politiet. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

En person skutt

Like over klokka 7 melder NTB at en mann ble skutt i beinet av politiet i forbindelse med etterforskningen av sjokkbrekket. Dette skjedde rundt klokka 6.

Oppfølgningen av ranet ledet politiet til en adressen på Skogn, like sør for Levanger. Mens politiet er på stedet blir to personer knivstukket. Én person er pågrepet, skriver NTB.

- Personen som utfører dette blir skutt i beinet av en polititjenestemann, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til Dagbladet klokka 7.15.

Han forteller at det dreier seg om en trusselsituasjon.

- To andre er knivskadd og sendt til sykehus. Til sammen er tre personer sendt til sykehuset, opplyser Kimo. Han kan ikke si noe om hvor alvorlige skadene er.

Utelukker ikke sammenheng
Det er snakk om tre menn, men utover dette ønsker ikke operasjonslederen å komme med ytterligere detaljer. Det er for tidlig å si hva som er bakgrunnen for knivstikkingen og om personene på stedet har noen tilknytning til ranet.

- Det er hva vi etterforsker. Allikevel så er oppfølgning av ranet årsaken til at vi var der. Jeg kan ikke utelukke at det er en sammenheng, sier Kimo.

Klokka 07.30 var krimteknikere på åstedet i Levanger sentrum, hvor den stjålne bilen kjørte inn i gullsmeden, skriver Trønder-Avisa.

Senere vil de også dra til leiligheten i Skogn. Spesialenheten er også koblet inn i saken, siden politiet avfyrte skudd.