Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gullsmedranere fakket - eieren takker YouTube

- Tror videoen kan ha ført til anonymt tips, sier gullsmedeier Preben Randløv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En dansk gullsmedeier bestemte seg for å legge ut en overvåkningsvideo av et brutalt ran i butikken sin i Århus på YouTube. Under ranet ble tre kvinnelige ansatte dyttet over ende, før en av dem ble slått i ansiktet.

Nå har to personer blitt tatt i forbindelse med ranet, skriver gullsmedeieren i teksten som følger videoen. «Dermed har videoen oppfylt sitt formål», skriver han videre.

- Jeg er veldig fornøyd. Det ser ut til at det er et anonymt tips som førte til at de ble tatt, og jeg tror det er store sjanser for at YouTube-videoen og oppmerksomheten rundt saken er grunnen til tipset, sier gullsmedeieren Preben Randløv til Dagbladet.no.

- Ble forbannet

Randløv utlovet en dusør på 25 000 kroner for tips som kunne føre til at raneren på videoen blir tatt. Raneren stakk av med smykker til en verdi av rundt en million danske kroner, og mesteparten av disse smykkene ble funnet hjemme hos de to som er pågrepet i saken, ifølge Jyllands-Posten.

De to mennene ble arrestert i Odense, og sitter nå varetektsfengslet, siktet for deltakelse og planlegging av ranet. Begge nekter for å ha deltatt i ranet.

På videoen ser vi at Randløv ga videoen navnet «Nobody hits my wife», men det var ikke bare brutaliteten i ranet som fikk Randløv til å legge ut videoen på YouTube, forteller han.

- Jeg ble forbannet da det skjedde. Vi har hatt sju-åtte ran de siste 15 årene, og nok er nok. Samtidig har vi jo ikke hatt internett tidligere, så det har ikke vært mulig å gjøre det, sier han.

Han forteller at hans kone, svigerinne og den siste ansatte naturlig nok er preget av hendelsen. I videoen ser man tydelig at raneren slår en av de ansatte, og havner i basketak med flere av dem. Randløvs svigerinne blir også sparket av raneren mens hun ligger på gulvet, noe som er vanskelig å se på videoen.

Enorm oppmerksomhet

Han har aldri lagt ut noen video på YouTube tidligere, og fikk hjelp av de som har ansvaret for overvåkningskameraene i butikken til å klippe videoen. Teksten skrev han selv, og ga videoen et navn som han mente ville føre til at videoen fikk oppmerksomhet.

Ifølge Randløv er ca halvparten som har sett videoen, danske. Saken har fått stor oppmerksomhet i danske medier, og er også plukket opp i utlandet.

- Det har kommet masse blomster og sjokolade til butikken, og utrolig mange hilsner. De ansatte har fått så mye sympati fra helt ukjente folk, og det er utrolig deilig, forteller han.

Nå vil videoen snart bli fjernet fra nettet. «Takk til YouTube», avslutter Randløv teksten til videoen med.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media