TRAFF RANEREN I PANNA: To sivilkledde politimenn skjøt mot ranerne da de var på vei vekk fra gullsmeden de ranet i Södertälje. Én person ble truffet i hodet og døde senere av skadene. Foto: NTB Scanpix
TRAFF RANEREN I PANNA: To sivilkledde politimenn skjøt mot ranerne da de var på vei vekk fra gullsmeden de ranet i Södertälje. Én person ble truffet i hodet og døde senere av skadene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gullsmedraneren er død

Ble skutt i hodet av svensk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle mannen som ble skutt av politiet under ranet av en gullsmed i Södertälje i Sverige er død, skriver avisa Expressen.

- 9. januar, klokka 08.55, døde personen som ble skadd i forbindelse med det grove ranet i Södertälje 4. januar. Politimyndigheten i Stockholm beklager bortgangen, og har dyp respekt for de pårørendes sorg, skriver Stockholms-politiet på sine nettsider.

Dødsfallet gjør at granskningen av politiets opptreden endres fra forårsaking av kroppslig skade, til å ha forårsaket en annens død.

- Men selve ansvarsspørsmålet endres ikke. Bedømmingen gjøres ut fra hvordan politimannen oppfattet situasjonen, sier påtalemyndighetens Kay Engfeldt til Expressen.

Mannen ble truffet i hodet under en skuddveksling med politiet etter ranet. De øvrige ranerne stakk fra stedet i en bil og ble senere pågrepet.

Nå skriver Expressen at våpnet 26-åringen brukte til å sikte mot politiet mest sannsynligvis er «en veldig realistisk kopi av et automatvåpen».

Det viser de foreløpige undersøkelsene. Aftonbladet skriver at dette betyr at raneren ikke kan ha skutt mot politiet.

«At våpenet er en kopi forandrer ikke min bedømming av politimennnes opptreden i en presset situasjon», skriver politimester i Södertälje, Patrick Ungsäter, i en pressemelding.

Det er foreløpig ikke klart om de øvrige ranerne brukte skarpe våpen.

- Det finnes opplysninger om at det skal ha blitt avfyrt skudd inne i butikken, noe også enkelte spor antyder, sier Engfeldt til nyhetsbyrået TT.

26-åringen bodde nylig i Trøndelag i Norge. Familien ble mandag sendt hjem fra sykehuset fordi håpet om å redde mannens liv var ute.

- Det er slutt for ham. De har sendt alle sammen hjem fra sykehuset, sa en ikke navngitt slektning til avisen Aftonbladet.