Gulltid for smuglerne

Fortjenesten er enorm, og etterspørselen har aldri tidligere vært større. Dette er virkeligheten for sprit- og tobakksmuglere som opplever rene jappe-tida under Kjell Magne Bondeviks regime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Fortjenesten er god. Det er sosialt akseptert, og sjansene for å bli tatt er minimal, sier en av de ubestridte lederne i smugler-miljøet.

96 prosent sprit kan alle som kjenner en eller annen få tilgang til i dagens Norge.

- Hvordan er fortjenesten til dere som smugler?

- La oss si at vi kjøper 10000 liter 96-prosent sprit i Madrid. Det koster 330000 norske kroner, ferdig pakket på ti liters kanner. En spansk sjåfør tar 200000 kroner for å frakte partiet til Sverige. Der deler vi det opp i mindre partier og sender varene til Norge. De som kjører det over grensa tar partier på tre til fem tusen liter. De får 10 kroner literen i betaling. Når spriten til slutt omsettes i Norge, etter et par ledd til, sitter vi som sto bak igjen med en fordobling av innsatsen, sier spritsmugleren.

Fortjenesten på å smugle tobakk er ikke mindre. En kartong som koster nær fem hundre kroner i butikken, blir solgt på gata - eller til kiosker og restauranter - for vel 250 kroner kartongen.

- Fortjenesten har aldri vært bedre, sier smugleren til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer