Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gult farenivå: - Snø og sludd

Et lavtrykk gir snø, sludd og gufne kjøreforhold i Sør-Norge som dessuten kan vente seg nedbør hver eneste dag resten av uka.

SNØ OG SLUDD: Det blir vanskelige kjøreforhold i de sørligste områdene av Langfjella. Foto: Meteorologisk institutt / Twitter
SNØ OG SLUDD: Det blir vanskelige kjøreforhold i de sørligste områdene av Langfjella. Foto: Meteorologisk institutt / Twitter Vis mer

Meteorologisk institutt har gått ut med et gult farenivå i de sørligste områdene av Langfjella.

- Fra søndag kveld kan snø, sludd og økende vind gi vanskelige kjøreforhold i de sørligste områdene av Langfjella, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Gufne kjøreforhold

Ifølge statsmeteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt er det snakk om et lavtrykk sør for Finse som er på vei opp fra Nordsjøen.

- I natt blir det altså en del nedbør og vind i den forbindelse, og en blanding av snø og sludd med temperaturer på rundt null grader. Det blir generelt gufne kjøreforhold, legger statsmeteorologen til.

Det er i hovedsak natt til mandag at farevarselet gjelder.

Nedbør hver eneste dag

Selv om deler av Sør-Norge har hatt en relativt fin slutt på helga, må de nok belage seg på en del gråvær til uka.

- Det blir et lavtrykk som gir gråvær i Sør-Norge, og det ser ut som det blir en god del nedbør hver eneste dag resten av uka i sør, opplyser Berger.

Været blir likevel bedre når man kommer nord for Stat, men det er likevel ikke bare snakk om sol fra skyfri himmel her heller.

Bedre i nord

OVERSVØMMELSE: I sommer ble deler av Toten rammet av kraftig nedbør. Politiet sier til Dagbladet at det anslagsvis er snakk om skader for flere millioner kroner som følge av regnet. Video: Espen Madsen Vis mer Vis mer

- Generelt sett blir det bedre i nord enn i sør i løpet av uka. Det er nok litt kjølig i nord også, med en vind i perioder, men i sør og øst blir det mest nedbør, understreker statsmeteorologen.

På Vestlandet ser det også ut til å bli en grå og våt uke.

- Vestlendingene kan også vente seg litt nedbør, med siden det er snakk om en sørøstlig vindretning, kan det se litt bedre ut på Vestlandet, sier Berger.

Nord-Norge ble værvinnerne i helga også, og kan vente seg ei uke med langt bedre vær enn de i sør.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media