Gult farenivå: - Snø og sludd

Et lavtrykk gir snø, sludd og gufne kjøreforhold i Sør-Norge som dessuten kan vente seg nedbør hver eneste dag resten av uka.

SNØ OG SLUDD: Det blir vanskelige kjøreforhold i de sørligste områdene av Langfjella. Foto: Meteorologisk institutt / Twitter
SNØ OG SLUDD: Det blir vanskelige kjøreforhold i de sørligste områdene av Langfjella. Foto: Meteorologisk institutt / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Meteorologisk institutt har gått ut med et gult farenivå i de sørligste områdene av Langfjella.

- Fra søndag kveld kan snø, sludd og økende vind gi vanskelige kjøreforhold i de sørligste områdene av Langfjella, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Gufne kjøreforhold

Ifølge statsmeteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt er det snakk om et lavtrykk sør for Finse som er på vei opp fra Nordsjøen.

- I natt blir det altså en del nedbør og vind i den forbindelse, og en blanding av snø og sludd med temperaturer på rundt null grader. Det blir generelt gufne kjøreforhold, legger statsmeteorologen til.

Det er i hovedsak natt til mandag at farevarselet gjelder.

Nedbør hver eneste dag

Selv om deler av Sør-Norge har hatt en relativt fin slutt på helga, må de nok belage seg på en del gråvær til uka.

- Det blir et lavtrykk som gir gråvær i Sør-Norge, og det ser ut som det blir en god del nedbør hver eneste dag resten av uka i sør, opplyser Berger.

Været blir likevel bedre når man kommer nord for Stat, men det er likevel ikke bare snakk om sol fra skyfri himmel her heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer