Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Værmelding

Gult farevarsel: - Kraftig nedbør og snø i fjellene

Snøværet legger seg over fjellene i Sør-Norge i natt, og brer seg nordover før det slår over til regn. - Det blir mildt og fuktig høstvær, sier statsmeteorologen.

SNØ: Fjellene i Sør-Norge kan vente seg snø på tirsdag som deretter slår over til regn. Meteorologene advarer om mye nedbør resten av uka. Foto: Meteorologisk institutt / Twitter
SNØ: Fjellene i Sør-Norge kan vente seg snø på tirsdag som deretter slår over til regn. Meteorologene advarer om mye nedbør resten av uka. Foto: Meteorologisk institutt / Twitter Vis mer

Meteorologisk institutt har sendt ut et gult farevarsel for fjellene i Sør-Norge da det ventes snø på mellom 800 og 1000 meter på tirsdag.

- Det kommer et ganske kraftig nedbørsområde inn over Sør-Norge i morgen, og i forkant av dette kommer det altså snø i fjellene, forklarer statsmeteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt overfor Dagbladet.

Farevarselet gjelder primært for fjellene i sør fra i natt og i morgen formiddag, og meteorologene advarer om lokalt vanskelige kjøreforhold i områdene.

- Mildt og fuktig høstvær

Snøen kommer likevel til å slå over til regn fra midten av dagen på tirsdag, i alle fall på Hardangervidda, men meteorologene advarer likevel om vanskelige kjøreforhold og generelt guffent vær i sør framover.

- Det blir mye mildt og fuktig høstvær de neste dagene for Sør-Norge, og det kommer til å fortsette resten av uka, understreker Ovhed.

Fra torsdag sprer nedbørsområdet seg litt nordover opp mot Trøndelag og Nordland som dermed må vinke farvel til finværet de har hatt den siste tida.

- Nord-Norge har jo holdt seg fint og tørt selv om det har vært ganske kjølig der den siste tida, men på fredag ser det ut som regnet kommer opp til Nord-Norge eller Troms og Finnmark også, advarer statsmeteorologen.

I Bardufoss var det iskaldt tidligere i dag med minus ti grader, opplyser Meteorologisk institutt. Det var ett av de kaldeste stedene i Norge i dag.

SE TV: På denne videoen ser du hvordan det så ut på Snåsa i Trøndelag onsdag 29. mai. Vis mer

Mer nedbør i sør

Sør-Norge har hatt mer enn nok av regn og gråvær den siste tida, men at dette nedbørsområdet trekker nordover betyr dessverre ikke at de slipper unna mot slutten av uka.

- Da kommer det nok dessverre en ny nedbørsmengde i sør, legger Ovhed til.

Sør-Norge må belage seg på regn hver eneste dag resten av uka, ifølge Meteorologisk institutt, som dessuten gikk ut med et gult farevarsel for sludd og snø i Langfjella natt til mandag.

- Det er et lavtrykk som gir gråvær i Sør-Norge, og det ser ut som det blir en god del nedbør hver eneste dag resten av uka i sør, opplyser statsmeteorolog Marit Berger overfor Dagbladet.

På Vestlandet ser det også ut til å bli en grå og våt uke framover.

- Vestlendingene kan også vente seg litt nedbør, med siden det er snakk om en sørøstlig vindretning, kan det se litt bedre ut på Vestlandet, sier Berger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media