Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gult farevarsel: Venter trafikkaos

Kuldegradene forsvinner, men underkjølt regn kan gi svært vanskelige kjøreforhold i nesten hele Norge tirsdag.

GLATT: Det meldes om fare for underkjølt regn på Østlandet tirsdag. Det kan gi utfordringer på veiene. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
GLATT: Det meldes om fare for underkjølt regn på Østlandet tirsdag. Det kan gi utfordringer på veiene. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

- Det blir gult farevarsel for nesten hele Norge, unntatt Finnmark. Årsaken er varm luft som kommer inn, og gir nedbør i form av regn på tirsdag, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Charalampos Sarchosidis, til Dagbladet.

Etter ei helg med store snømengder og tilhørende julestemning flere steder i landet, blir det varmegrader igjen allerede tirsdag morgen i Sør-Norge. Temperaturøkningen forflytter seg så videre nordover utover dagen. Det betyr vanskelige kjøreforhold flere steder, både i morgenrushet og på hjemveien.

- Bakken er fremdeles kald, og regnet vil fryse når det treffer veiene. Deler av landet får også underkjølt regn, sier Sarchosidis.

Sterk kuling

I sør-øst blir imidlertid nedbøren forbigående, og begrenser seg stort sett til tirsdag. Allerede onsdag kan man vente seg klarvær de fleste steder.

For Vestlandets del medfører værskiftet en temperatur på opp imot 7-9 grader, ifølge meteorologen.

Midt-Norge ble preget av store mengder snø i helga. Her vil det bli kraftig nedbør tirsdag. Etter en kort periode med oppholdsvær onsdag formiddag, vil nedbøren komme tilbake på ettermiddagen sammen med en økende vindstyrke.

- Da kan Midt-Norge få vind opp i sterk kuling, sier Sarchosidis.

Problem på veiene

For de som skal ut på veien tirsdag, oppfordres det til å være forsiktig og beregne god tid. Kjøreforholdene ventes å være utfordrende som følge av det underkjølte regnet.

PÅ VEI TIL JOBB: Snøvær kan skape trafikkaos mandag morgen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Enten du skal gå, sykle eller kjøre buss, så bør du legge inn ekstra tid i morgen. For om ikke du får problemer selv, så er det helt sikkert andre som sliter, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til NRK.

Vårstemning

Om helga var kald, så er det en helt annen værtype som vil prege store deler av Norge når neste helg kommer. Ifølge meteorolog Sarchosidis vil hele Sør-Norge få mildt vær. På Sørlandet kan gradestokken krype opp imot ti grader.

- Det blir nesten vårstemning neste helg. Oslo får også 7-8 varmegrader, sier meteorologen.

Nord-Norge vil etter en mild midtuke, derimot gå tilbake til kuldegrader.

- Troms og Finnmark får igjen kaldt vær og vinterstemning, sier Sarchosidis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media