Gummikuler mot albanske demonstranter i Kosovo

Over 70 mennesker skadd under demonstrasjon i Pristina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rundt 70 mennesker ble skadd da flere tusen etnisk albanske demonstranter forsøkte å bryte gjennom en politisperring i Pristina lørdag.

FNs politistyrker skjøt med gummibelagte kuler og brukte tåregass for å stanse demonstrantene som kastet stein og flasker. Sykehuset i byen opplyser at rundt 70 personer måtte få behandling etter sammenstøtene, og at fire er alvorlig skadd. Flere titall demonstranter ble pågrepet, ifølge nyhetsbyrået Reuters journalister på stedet.

FN-politifolkene, i samarbeid med albansk politi, gikk til aksjon da demonstrasjonene forsøkte å bryte gjennom sperringer som var satt opp rundt regjeringsbygningene i sentrum av Pristina.

Demonstrantene protesterte mot FN-planen om Kosovo som ble lagt fram forrige uke. Mange albanere misliker planen fordi den ikke legger opp til at provinsen skal få status som en uavhengig stat.

Den radikale bevegelsen Vetevendosje (Selvbestemmelse), som arrangerte lørdagens demonstrasjon, mener Kosovos befolkning må få avgjøre sin egen skjebne gjennom en folkeavstemning.

Myndighetene i Serbia mener den nye FN-planen gir Kosovo for stor grad av selvstyre og frykter at den i praksis innebærer at provinsen på sikt vil bli fullstendig løsrevet fra Serbia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer