Gummikuler og tåregass mot molotovcocktails og raseri

Raseri etter at Moushin og Larami (16) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst 50 politifolk til er skadd etter at rasende ungdommer i en forstad til Paris for andre dag på rad angrep politi i går kveld og natt, melder AP.

Rundt 100 ungdommer satte fyr på titalls kjøretøy, ramponerte bygninger og kastet stein, molotovcocktails og kinaputter mot politiet. De om lag 160 politifolkene svarte med tåregass, gummikuler og sjokkgranater.

Ifølge TV-kanalen LCI er tre av politimennene alvorlig skadd, melder nyhetsbyrået DPA.

Politiet etterforskes 

En anonym politikilde opplyser at politiet har satt i gang en intern etterforskning for å se på politiets rolle da to ungdommer mistet livet i en trafikkulykke i går kveld, melder AP.

Opptøyene de siste to dagene skjer etter at de to guttene Moushin (15) og Larami (16) døde etter å ha krasjet med en politibil i Paris-forstaden Villiers-le-Bel.

De to kjørte en moped som ifølge politiet skal ha vært stjålet. De skal ha kjørt svært fort og ikke overholdt trafikkreglene, melder Reuters. 

Vitner har en annen beskrivelse av hendelsen, og politiet etterforsker nå internt påstander om at politimennene i patruljebilen forlot åstedet uten å gi hjelp til de to skadde, og om politifolkene er skyldige i uaktsomt drap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer