FORBUDT HOMOPARADE: Opprørspoliti rundt Taksim-plassen for å stanse homoparade i Istanbul søndag. Foto: Murad Sezer, Reuters/NTB Scanpix.
FORBUDT HOMOPARADE: Opprørspoliti rundt Taksim-plassen for å stanse homoparade i Istanbul søndag. Foto: Murad Sezer, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Tyrkia:

Gummikuler og vannkanoner mot homoparade i Istanbul

Ble forbudt dagen før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkisk politi aksjonerer mot prideparaden i Istanbul for å hindre den i å gå av stabelen, til tross for at myndighetene hadde lagt ned forbud.

Søndag hadde mindre grupper av LHBTI-aktivister samlet seg på Taksim-plassen i Istanbul.

Flere av gatene som leder inn til plassen, er sperret av, og et stort politioppbud var på plass blant annet utstyrt med vannkanoner og gummikuler.

Disse virkemidlene ble benyttet umiddelbart for å bryte opp paraden. Rundt 40 gummikuler ble ifølge nyhetsbyrået AFPs journalist på stedet avfyrt mot aktivistene.

Forbud

Lørdag la myndighetene i Istanbul ned forbud mot å la prideparaden gå av stabelen, angivelig av sikkerhetsgrunner.

En ytre høyre-gruppe som har forbindelser til et ultranasjonalistisk politisk parti, sa tidligere denne uka at de ville stanse den planlagte paraden uansett om ordføreren ga grønt lys.

Årets parade faller samtidig med id-feiringen, som markerer slutten på muslimenes ramadan-måned.

Homoparaden i Istanbul har vært holdt hvert år i over et tiår inntil den i 2015 ble stanset av politiet med tåregass og vannkanoner. I fjor ble den avlyst av myndighetene av sikkerhetsgrunner.

(NTB-AFP).