Gundersen, Danielsen og Kleppe leder DLF

Stortingsrepresentant Vidar Kleppe ble fredag valgt til 1. nestleder i Det Liberale Folkeparti (DLF). Valget skjedde på partiets nominasjonsmøte i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ikke noe politisk parti. Vi skal ta folk på alvor. Vi har mange sterke personer rundt omkring og håper å stille lister i flest mulig fylker, sa stortingsrepresentant Vidar Kleppe da han fredag valgt til 1. nestleder i Det Liberale Folkeparti (DLF).

Valget skjedde på partiets ekstraordinære landsmøte i Oslo.

Stortingsrepresentant Fridtjof Frank Gundersen ble valgt til leder for partiet, mens stortingsrepresentant Dag Danielsen ble valgt til 2.nestleder.

De tre ble valgt ved akklamasjon. Det var ingen motkandidater.

Tett opptil Frp

DLF har ennå ikke noe ferdig formulert program, men den nye partilederen sier at det vil ligge tett opptil Frps.

- Men folk skal ikke bli tvunget til å følge ledelsens signaler i alt og ett. Opprettelsen av DLF er mer et spørsmål om valg av politisk lederstil. Vi hadde ingen annen utvei. Vi kunne ikke bli værende i Fremskrittspartiet, sa Gundersen.

Får ikke støtte

DLF satser på å stille lister i alle fylker, men får helt klart økonomiske problemer. Partiet får ikke fem øre i offentlig støtte til å drive valgkamp.

Landsmøtet på restaurant Cordial vedtok enstemmig vedtektene. Formuleringen av eksklusjonsparagrafen vakte en smule munterhet.

Eksklusjoner skal i hovedsak ikke forekomme, heter det.

(NTB)

NYTT PARTI: Tor-Ingar Østerud (t.v.) ga bort partiet til Dag Danielsen (midten) og Fridjof Frank Gundersen. Nå har de fått med seg Vidar Kleppe som 2. nestleder.