Gunhild overrasket mann som hadde sex med hesten hennes

- Det er svært tillitsfulle dyr. Det er fælt å tenke på hva som har skjedd

OPPDAGET HESTE-SEX: Gunhild Johnsen, her til hest sammen med sin gjeterhund i forbindelse med en tidligere sak, er rystet over det som har skjedd. Foto: Asle Tveitnes
OPPDAGET HESTE-SEX: Gunhild Johnsen, her til hest sammen med sin gjeterhund i forbindelse med en tidligere sak, er rystet over det som har skjedd. Foto: Asle TveitnesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): I natt fikk Gunhild Johnsen fra Birtavarre i Kåfjord kommune seg en overraskelse hun sent vil glemme.

- Det ringte en venninne av meg midt på natten. Hun fortalte at hun hadde observert en mann som hadde lusket rundt hestebeitet vårt ved Holmenes gård. Han hadde gått rundt gjerdet, deretter tatt en omvei innom skogen før han kom tilbake igjen. Venninnen sa at hun mente at jeg burde komme meg bort for å undersøke i tilfelle han var ute for å stjele hester, sier Johnsen.

Gjorde 'jukkebevegelser' mot hesten Til sammen var det åtte hester på dette beitet. Seks av disse tilhører Johnsen og to tilhører to andre eiere.

- Så jeg hoppet i klærne og satte meg i bilen med en gang for å kjøre det kvarteret det tar for å komme dit. Like etter at jeg var i bilen ble jeg oppringt på nytt av min venninne. Hun forklarte da at mannen hadde tatt seg inn på hestebeitet og at han hadde tatt av seg nedentil. Når jeg snakket med henne forklarte hun at mannen drev med «jukkebevegelser» mot den ene av hestene.

Politiet advarte mot å dra bort alene Johnsen forteller at hun ble sjokkert over det hun fikk høre og at hun sporenstraks ringte politiet mens hun fortsatte å kjøre.

- De tok det veldig alvorlig og ba meg sørge for at jeg hadde med meg flere før jeg nærmet meg hestebeitet. For jeg måtte ikke konfrontere mannen alene.

Johnsen tok da kontakt igjen med venninnen og de avtalte at de skulle gå bort samlet for å konfrontere hesteovergriperen.

- Men da jeg kom i bilen mot området må han ha sett lysene på lang avstand. I hvert fall kunne jeg se at han reiv på seg buksa og sprang avgårde over gjerdet og inn i skogen.

Sov ikke mer den natta Johnsen og venninnen valgte da å holde vakt for å se om han kom tilbake.

- Vi sov ikke mer den natta kan man trygt si. Etter hvert fikk vi sjekket om det var skader på hestene, men det var det heldigvis ikke. I det minste ikke som vi kunne se.

Hesteeieren er fullstendig i sjokktilstand over opptrinnet.

- Det er jo sykt. Det gjør meg skremt at slikt kan skje. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at noe slikt kunne skje her.

Tillitsfulle dyr Hun forteller at av de seks hestene hun selv hadde på beite er fem hopper.

- Tre av de er også unghopper. Det er svært tillitsfulle dyr. Det er fælt å tenke på hva som har skjedd, sier hun, og forteller at de to andre hesteeierne som også har hester på området er like rystet over det som har skjedd.

- Vi er alle rystet og sitter igjen med en forferdelig følelse etter dette. Nå har vi anmeldt forholdet til politiet, for dette er jo strengt ulovlig.

Politiet ved Lyngen lensmannskontor bekrefter at de har mottatt en anmeldelse på forholdet. De har nå startet etterforskning av saken.

- Heldigvis er dette saker vi kommer over svært sjeldent, kommenterer operasjonsleder Runar Fagerlund ved Troms politidistrikt.