VINTERFERIEMULIGHET:: Gunn Helen Snersrud håper hun kan starte en ny trend ved å tilby gratis utleie av hyttehelger. Denne hytta ved Norefjell vil stå til disposisjon for tre småbarnsfamilier som ellers ikke ville hatt råd tre helger i vinter. Foto: Privat
VINTERFERIEMULIGHET:: Gunn Helen Snersrud håper hun kan starte en ny trend ved å tilby gratis utleie av hyttehelger. Denne hytta ved Norefjell vil stå til disposisjon for tre småbarnsfamilier som ellers ikke ville hatt råd tre helger i vinter. Foto: PrivatVis mer

Gunn Helen gir bort gratis hytteferie til familier som ikke har råd

- Jeg har tenkt på å gjøre det lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gunn Helen Snersrud delte i helga et noe uvanlig tilbud på Facebook. Hun vil gi bort gratis hytteferier midt i høysesongen til vanskeligstilte barnefamilier. Responsen har vært enorm.

- Jeg har tenkt på å gjøre noe slikt veldig lenge. Tilbudet bunner i et ønske om å hjelpe andre som er i en vanskelig situasjon, og som trenger et avbrekk fra en hektisk og vanskelig hverdag, sier Snersrud som nå ønsker at dette kan bli en trend, men tror at mange er skeptiske til å låne ut hytta gratis.

Delt over 8000 ganger  Facebook-statusen som ble delt av Snersrud på søndag, er i skrivende stund delt over 8000 ganger.

- Jeg hadde forhåpninger om at tilbudet skulle bli kjent i Buskerud, sier Snersrud. Men engasjementet ble større enn som så.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få mail fra både Danmark og Sverige, og at statusen skulle bli oversatt til nederlandsk og spansk, sier Snersrud, som gleder seg til å låne bort den fullt utstyrte hytten som ligger kun 400 meter fra skitrekket.

Sterke historier Den enorme responsen førte også til at innboksen til Snersrud ble fylt opp til randen med sterke historier fra hele landet. Egentlig hadde Snersrud tenkt at hun skulle låne bort hytten over to helger. Men nå er to helger blitt til tre.

- Jeg har lest gjennom veldig mange sterke historier, og det var veldig vanskelig å velge bare to familier blant alle historiene. Jeg har anstrengt meg veldig, sier Snesrud.

Tilbyr avbrekk En av de aller første e-postene traff henne rett i hjerterota. Personen som hadde kontaktet henne var i en situasjon hvor et familiemedlem hadde fått demens i tidlig alder. Snersrud kunne relatere seg til dette, ettersom hennes egen mor lider av samme sykdom.

-Av erfaring vet jeg hvor tappet for energi man blir ved å ha et familiemedlem med denne sykdommen. Og jeg vet at det kan være godt å komme seg vekk litt for å koble av litt, sier Snersrud, som allerede på mandagen sendte denne familien en melding om at hytta var deres for en helg.

- Jeg kunne ikke la være å hjelpe den familien, samtidig som jeg ønsket å hjelpe de andre familiene også. Dermed ble to helger til tre helger, sier Snersrud, som videre valgte ut to alenemødre med familie til de to opprinnelige helgene.

Skeptiske hyttefolk Snersrud bor selv ved Norefjell, og driver med hytteutleie i tillegg til å jobbe på Norefjell skisenter. Men hytta hun skal låne bort, er hennes egen.

Hun har erfart at prisene de siste årene har steget drastisk, noe som gjør det vanskelig for mange familier å ta seg råd til ferie på fjellet. Hun mener at flere har muligheten til å gjøre som henne. Både hytter og leiligheter står nemlig tomme både i vinter- og sommerhalvåret.

- Jeg tror folk er veldige skeptiske til å låne bort hytten sin. De lurer nok på hva som vil skje der, og hvordan den vil bli forlatt, sier Snersrud.

- Men jeg tror heller at de menneskene som får en slik mulighet setter veldig stor pris på det, og at de forlater hytta på en bra måte uansett om de ikke betaler for oppholdet, sier Snersrud.

Reaksjon på veskesamfunn Snersrud har førstehåndsinformasjon på at det er spesielt en gruppe som er representert godt på Norefjell. Denne gruppa mener hun også kunne bidratt mer til at mindre heldige familier fikk oppleve fjellet.

- Det har vært mye om denne veskedebatten i mediene i det siste. Mange av disse veskene koster mer enn en helg på fjellet, påpeker Snersrud.

- Jeg synes det er viktig å få fram at man kan hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon, istedenfor å bruke penger på vesker og andre slike dyre ting, sier Snersrud.

Gratis i bakken også  Hun har også ordnet det slik at familiene også får gratis heiskort og skiutstyr.

- Nå gleder jeg meg til at den første familien kommer til helgen! sier Snersrud, som skal gjøre tilbudet til en tradisjon i årene som kommer.