Gunn Wærstad ny styreleder i Telenor

Tar over etter Svein Aaser.

TAR RORET I TELENOR:  Administrerende direktør for Nordea Bank Norge, Gunn Wærsted, er valgt til ny styreleder i Telenor. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix.
TAR RORET I TELENOR: Administrerende direktør for Nordea Bank Norge, Gunn Wærsted, er valgt til ny styreleder i Telenor. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nordea-direktør Gunn Wærstad er valgt til ny styreleder i Telenor etter Svein Aaser, som måtte gå fra posisjonen i oktober.

Hovedeier staten, ved næringsminister Monica Mæland, var misfornøyd med Aasers håndtering av Vimpelcom-saken.

Værstad ble valgt på bedriftsforsamlingen torsdag etter forslag fra nominasjonskomiten.

Hun er konserndirektør og medlem av konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør i Nordea Bank Norge. Wærsted har tidligere blant annet vært administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen og konserndirektør i DNB.

Hun er også styreleder i Petoro.

- Norges mektigste næringslivkvinne Gunn Wærsted har gjentatte ganger stått på Kapitals årlige liste over Norges mektigste kvinner, og ble i 2008 og 2009 kåret til Norges mektigste næringslivskvinne av VG.

Telenor har i det siste vært i hardt vær fordi ingen kvinner skal ha blitt innkalt til intervju da Sigve Brekke ble ansatt som ny konsernsjef i mai. Nå får konsernet en kvinnelig styreleder i stedet.

- Vi er opptatt av å finne den best mulige styrelederen for Telenor, uavhengig av kjønn. Men med den debatten som har vært i det siste, er det hyggelig at den beste kandidaten er en kvinne, sa lederen av nominasjonskomiteen, Anders Skjævestad, til NTB onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer