Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gunn Wærstad ny styreleder i Telenor

Tar over etter Svein Aaser.

 TAR RORET I TELENOR:  Administrerende direktør for Nordea Bank Norge, Gunn Wærsted, er valgt til ny styreleder i Telenor. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix.
TAR RORET I TELENOR: Administrerende direktør for Nordea Bank Norge, Gunn Wærsted, er valgt til ny styreleder i Telenor. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordea-direktør Gunn Wærstad er valgt til ny styreleder i Telenor etter Svein Aaser, som måtte gå fra posisjonen i oktober.

Hovedeier staten, ved næringsminister Monica Mæland, var misfornøyd med Aasers håndtering av Vimpelcom-saken.

Værstad ble valgt på bedriftsforsamlingen torsdag etter forslag fra nominasjonskomiten.

Hun er konserndirektør og medlem av konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør i Nordea Bank Norge. Wærsted har tidligere blant annet vært administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen og konserndirektør i DNB.

Hun er også styreleder i Petoro.

- Norges mektigste næringslivkvinne
Gunn Wærsted har gjentatte ganger stått på Kapitals årlige liste over Norges mektigste kvinner, og ble i 2008 og 2009 kåret til Norges mektigste næringslivskvinne av VG.

Telenor har i det siste vært i hardt vær fordi ingen kvinner skal ha blitt innkalt til intervju da Sigve Brekke ble ansatt som ny konsernsjef i mai. Nå får konsernet en kvinnelig styreleder i stedet.

- Vi er opptatt av å finne den best mulige styrelederen for Telenor, uavhengig av kjønn. Men med den debatten som har vært i det siste, er det hyggelig at den beste kandidaten er en kvinne, sa lederen av nominasjonskomiteen, Anders Skjævestad, til NTB onsdag.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media