Gunnar (42) gjør alt han kan for å plage politifolk og offentlige ansatte

Han publiserer navn og videopptak på sosiale medier av politiadvokater, dommere og andre som han mener gjør overgrep mot venner og meningsfeller.

PROVOKATØRENE: Slik jobber Norges ukjente nettverk av provokatører og myndighetskritikere. De lar seg ikke stoppe av fengselsstraffer. Video: Endre Vellene.Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OS (Dagbladet): I august i fjor skrev Gunnar Virittsekk Håvik på Facebook:

«Hvordan er det, påtaleansvarlig NN (Dagbladet har fjernet navnet)....., ser du om bremseslangene er hele? Og fungerende førstebetjent XX (Dagbladet har fjernet navnet), er dekkene dine hele?»

Kort tid etterpå kom politiet på døra hans i Os kommune sør for Bergen.

- De tok min og min mors laptop, mitt kamera, FM-radio og tre spionkameraer jeg hadde liggende. Først i november fikk jeg tilbake utstyret, forteller han.

Ved en annen anledning gikk han inn på NAV-kontoret på Os med videokamera. Det gikk ikke lang tid før to politibetjenter kom og arresterte ham.

- Jeg er bløder og har vært det siden jeg var en liten gutt. Polititjenestemennene knep meg så hardt i fingrene at jeg begynte å blø. Jeg krevde å få komme til lege, men de nektet meg. Derfor anmeldte jeg dette forholdet til Spesialenheten for politisaker.

Spesialenheten opplyser at saken ble henlagt.

Konfronterende miljø

Gunnar Virittsekk Håvik tar i mot Dagbladet i sitt hjem i Os. Han tilhører et miljø som er stolte av at de jevnlig konfronterer politifolk og andre offentlige ansatte som utfører arbeidet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.