Coronapandemien:

Gunnar (57) flyr flere ganger i uka

Siden Gunnar Hunskaar ikke får reise utenlands som følge av coronapandemien, skaper han sin egen reiseopplevelse fra kjøkkenet i Sandefjord.

DRØMMER: Gunnar Hunskaar drømmer seg gjerne bort til flyturer og varmere strøk blant de ni flysetene på kjøkkenet i Sandefjord. Foto: Wilma Hunskaar
DRØMMER: Gunnar Hunskaar drømmer seg gjerne bort til flyturer og varmere strøk blant de ni flysetene på kjøkkenet i Sandefjord. Foto: Wilma Hunskaar Vis mer
Publisert

- Jeg er veldig glad i å farte og fly, så jeg tenkte at jeg måtte ta inn flysetene og lage mine egne reiseopplevelser. Nå har jeg ni flyseter på kjøkkenet, sier Gunnar Hunskaar (57) til Dagbladet.

Da coronapandemien inntraff i mars, og det ble nær full stans i reising utenlands, så Gunnar seg nødt til å hente fram de brukte flysetene han hadde i garasjen i Sandefjord.

Det var TV2 som omtalte saken først.

Kaptein til Malaga

Det hele startet med en temafest for et par år siden. Gunnar kjøpte brukte flyseter til 4000 kr, lånte boardingpass og konvolutter fra Torp Sandefjord Lufthavn, og sendte ut invitasjon til gjester i posten.

Langs oppkjørselen ved huset monterte han LED-lys for å etterlikne en rullebane, han omgjorde stua til en ankomsthall, og gjestene hadde med seg kofferter, pass og hawaii-skjorter.

- Da vi var klar for boarding, satt jeg på lyd fra en flydur på YouTube i bakgrunnen, sier han.

Med en mikrofon var Gunnar kaptein og ønsket de reisende velkommen til den imaginære flyturen til Malaga.

FLERE ROLLER: Gunnar Hunskaar er gjerne kaptein på flyturene fra kjøkkenet. Foto: Wilma Hunskaar
FLERE ROLLER: Gunnar Hunskaar er gjerne kaptein på flyturene fra kjøkkenet. Foto: Wilma Hunskaar Vis mer

Reiseopplevelser en lørdagskveld

Når savnet etter reising blir ekstra stort for 57-åringen fra Sandefjord, setter han seg gjerne ned alene i et flysete på kjøkkenet. En serveringsvogn med både Coca-Cola, konjakk og Pringles er også obligatorisk, og for kort tid siden tilbrakte han flere timer i flysetet.

- Da satt jeg og hadde reiseopplevelser en stille lørdagskveld, minnes han.

- Hvor ofte fantaserer du deg bort i et flysete?

- Gjerne en til to ganger i uka, ettersom behov og form. Jeg sitter alene i flysetet noen ganger, istedenfor å se på TV, sier han.

AVSLAPPET: En lørdagsskveld kan gjerne tilbringes i flysetet. Foto: Wilma Hunskaar
AVSLAPPET: En lørdagsskveld kan gjerne tilbringes i flysetet. Foto: Wilma Hunskaar Vis mer

Foreløpig har det vært problemfritt for 57-åringen å ha flyseter på kjøkkenet i Sandefjord, men for husstandens andre medlemmer har det til tider vært litt mer krevende.

- Jeg syntes det er greit, men dattera mi synes det er litt irriterende å måtte åle seg gjennom kjøkkenet for å komme seg til ovnen, sier han.

FARVEL: Jan Thomas lar oss bli med i begravelsen til faren i «Jan Thomas' Verden». Reporter: Jonas Hammer. Video: Julie Easter / Dplay / Rød Løper Vis mer

Han betegner seg selv som «en helt middelmådig mann», og sier at det slett ikke trenger å være dyrt å lage sin egen kabin på kjøkkenet.

- Jeg fikk tolv seter for 4000 kroner, og Torp Lufthavn har vært behjelpelig med å gi meg brosjyremateriell til setene. Jeg bruker hvite servietter fra Kiwi som trekk over setene, skaffa meg en høyttaler og mikrofon for 1500 kroner, og henter flylyder fra YouTube, sier Hunskaar.

Når flytrafikken starter å gå som normalt igjen, vil Gunnar imidlertid ta turen til Hellas eller Østerrike, sier han.

- Jeg er veldig glad i Rhodos, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer