Gunnar Berge ble varslet om MS-saken

Men valgte å stole blindt på Statoil. Uten å undersøke bevisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) I dag kan Dagbladet.no avsløre at tilsynsmyndigheten, som den gang var Oljedirektoratet, ble varslet av en av de syke som jobbet på Statfjord A om hvordan Statoil opptrådte i den såkalte MS-saken.

Avisa kan dokumentere at oljedirektør Gunnar Berge var personlig involvert i saksbehandlingen. Det samme gjelder Øyvind Tuntland som i dag er fagdirektør med ansvar for helse- og arbeidsmiljø i den nåværende tilsynsmyndigheten, Petroleumstilsynet (Ptil).

- Oljedirektoratet, med oljedirektør Gunnar Berge i spissen, unnlot å undersøke dokumenterbare påstander fra en arbeidstaker de var satt til å beskytte. I steden for å drive tilsynsvirksomhet, lot de Statoils versjon av saken stå uimotsagt, sier skadde Harry Stiegler Brevik til Dagbladet.no.

Undersøkte ikke bevisene

Onsdag 3. januar gikk store deler av Arbeids- og sosialkomiten på Stortinget hardt ut i Dagbladet.no. De mener statsråd Bjarne Håkon Hanssen må gripe inn og beordre uavhengig gransking av både Statoil og ConocoPhillips, etter Dagbladet.nos avsløringer av lovbrudd og nedyssing i MS-saken og Ekofisksaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer