Gunnar Larsen

«Jeg lå ganske tom og følte det som om omgivelsene var inne i meg og jeg utenom dem, og som om skyggene og solflammene og de kjølige vindpustene skiftet over mitt eget sinn.» I dag ville Gunnar Larsen fylt hundre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • «Jeg lå ganske tom og følte det som om omgivelsene var inne i meg og jeg utenom dem, og som om skyggene og solflammene og de kjølige vindpustene skiftet over mitt eget sinn.» Denne setningen fra «I sommer» (1932), forfatter og Dagbladet-redaktør Gunnar Larsens debutroman, dirrer over hans merkverdige minne; denne pussige blandingen av avismann og poet, redaktør og romanforfatter.

I dag ville Larsen fylt hundre år, noe Jan Erik Vold hengivent har markert ved for første gang å utgi hans samlede dikt.

  • Larsen var en eksperimentelt nyskapende prosaist og reporter. Som redaktør var han både en treffsikker nyhetshai og en stillferdig mann som tok pengelense lyrikere under sine vinger. Han var en moderne sjel og en naturlyrisk svermer. Hans ånd hviler fortsatt i de ombygde korridorer som bukter seg på kryss og tvers gjennom kulturavisa Dagbladet.