Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gunnar Stålsett anklager Bondevik for unnfallenhet overfor USA

- Det er forstemmende at våre politiske ledere ikke i sterkere grad tar opp spørsmålene som en ny omstridt lovgiving for de amerikanske krigsdomstolene reiser. Dette er et veldig tilbakeskritt for menneskeheten - som våre toppolitikere tier om, sier Stålsett til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bombingen er det ene store etiske problemet i denne sammenhengen. Det andre er det som skjer med sivile rettigheter og lovgivning i skyggen av bombingen. Det angriper fundamentale menneskerettigheter - som bokstavelig talt har vært vår stolthet: Dersom man virkelig ønsker å stå vakt om demokratiske verdier, så skal man ha en kritisk holdning til det USA nå gjør, sier Oslo-bispen.

- Og det har ikke våre fremste politikere?

- De har muligheten til å uttale seg mye mer i tråd med den tradisjon som det norske demokrati er bærere av.

Jeg savner - både fra Jan Petersen som utenriksminister, fra Kjell Magne Bondevik som statsminister og fra Thorbjørn Jagland som leder i Stortingets utenrikskomité - en mer nyansert og kritisk holdning til det som skjer , sier biskop Gunnar Stålsett.

Statsminister Bondevik hadde i går kveld ikke anledning til å kommentere Stålsetts uttalelser.

FEIGE:- Dersom man virkelig ønsker å stå vakt om demokratiske verdier, så skal man ha en kritisk holdning til det USA gjør, sier Oslo-biskop Gunnar Stålsett.Foto: LARS EIVIND BONES
Hele Norges coronakart