STANS: Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett ber om stans i blodbadet. Arkivfoto:  Morten Holm / SCANPIX
STANS: Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett ber om stans i blodbadet. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Gunnar Stålsett: Stans blodbadet i Gaza

Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett er opprørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett er opprørt over krigshandlingene på Gaza og formaner begge parter til våpenhvile.

Stålsett (73) er i dag leder for Det europeiske religionslederrådet som er en del av det globale nettverket Religioner for fred. Han er opprørt over krigsscenene fra Midtøsten.

- Når barn, kvinner og eldre uskyldige gjøres til mål for, eller tilfeldig rammes av, den israelske krigsmaskinen, kan verdenssamfunnet ikke la være å ta ansvar. Hensynet til å redde sivile liv må gå foran taktiske og strategiske vurderinger, sier han i en uttalelse.

Verken Hamas eller israelske myndigheter kan lenger legitimere sine handlinger i krigen som selvforsvar, mener Stålsett, som formaner partene til inngå våpenhvile.

- Israels svar på Hamas raketter er overdimensjonert og bryter med alle siviliserte normer for krigføring, sier Stålsett i uttalelsen.

Det europeiske religionslederrådet samler 30 framstående religiøse ledere fra alle deler av Europa. Blant medlemmene er noen av Europas fremste religiøse ledere innenfor kontinents historiske religioner; jødedom, kristendom og islam. Også buddhister, hinduer, sikher og zoroastere er representert.

(NTB)