FØR OPERASJONEN: Dette bildet tok kona av Gunnar Lindh dagen før han skulle til Stockholm for å opereres. Da hadde smertene begynt å melde seg, mer enn et halvt år etter at han begynte å merke at han la på seg. Foto: Privat
FØR OPERASJONEN: Dette bildet tok kona av Gunnar Lindh dagen før han skulle til Stockholm for å opereres. Da hadde smertene begynt å melde seg, mer enn et halvt år etter at han begynte å merke at han la på seg. Foto: PrivatVis mer

Gunnar trodde han hadde begynt å legge på seg

Et halvår etter fikk han operert ut en svulst på 7,2 kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Gunnar Lindh fra Borlänge i Sverige har alltid vært slank og i god form. Han ble overrasket da magen begynte å vokse i mai i fjor.

Samme år rundet han 50, og at livreima begynner å vie seg ut i denne alderen er som de fleste kjenner til ikke uvanlig.

Men mens magen fortsatte å vokse, ble resten av kroppen hans tynnere. Det var ingen ølmage det var snakk om.

- Jeg spiste sunt, og en øl har jeg ikke drukket på 15 år. Likevel bare vokste og vokste magen, forteller Lindh til Dagbladet.

Oppdaget på turné
Lindh har spilt trommer siden ungdomsåra, og har sin del av æren for at hjembyen har en stor eksportartikkel i bandet Mando Diao.

Bandet slapp i fjor albumet «Give me fire», som ble svært godt mottatt både i Sverige, Norge og internasjonalt med flere hitlåter.

Derfor ble det også utenlandsturné, og siden Lindh har vært viktig for bandets trommis, ble han invitert til å bli med på den delen av turneen som skulle gå i Tyskland.

En av dagene på turneen husker han spesielt godt. 6. juni er Sveriges nasjonaldag, men Gunnar husker dagen for noe annet: Han fikk et klarere tegn på at ikke alt var som det skulle med magen.

- Jeg våknet tidligere enn alle de andre i turnébussen, og tenkte jeg skulle ta noen sit-ups. Da jeg begynte så jeg på magen at noe på en måte stakk litt ut. Det så rart ut, omtrent som en brokk midt på magen. Da begynte jeg å fundere, forteller Lindh.

Smertene
Han gjorde som de fleste - slo seg til ro med at han jobbet for mye. «Stressmage».

- Det ble bare verre og verre. Eller større og større rettere sagt. For vondt gjorde det ikke.

Inntil lille julaften. Da skulle han på undersøkelse, og samme dag kom smertene.

- Jeg var på Karolinska sjukhuset. Fra den dagen jeg kom dit og fram til operasjonen gjorde det vondt.

Dessuten fikk han vite hva dette enorme han bar på i magen var.

- Det var som om alt raste sammen, det var helt uvirkelig. Jeg tenkte at dette skjer ikke meg, og hver morgen jeg våknet, håpet jeg det var et mareritt. Men jeg husket jo raskt at det ikke var tilfelle.

Ville ikke se
Undersøkelsene viste at det var en kreftsvulst, og Gunnar ble forespeilet strålebehandling.

- Da jeg fikk vite at de ville gå rett på operasjon og at jeg slapp strålebehandling var det en enorm lettelse.

I januar la han seg på operasjonsbordet. Der fant legene en enorm kreftsvulst, og flere mindre. Den største var på hele 7,2 kilo.

Da hadde den vokst seg rundt den ene nyren og en bit av tykktarmen, slik at begge deler måtte fjernes i samme slengen.

- Nå fungerer magen som den skal igjen. Det er en enorm lettelse, forteller Gunnar.

Men det som lå i magen har han ikke villet se.

- På forhånd var jeg nok tøff i trynet og sa jeg ville se den, men ved nærmere ettertanke slo jeg det kraftig fra meg. Og også legene frarådet meg synet, sier Gunnar.

Et monster
Siden operasjonen i januar har han vært utmattet og slapp. Først den seinere tida er han fullt oppegående igjen.

Han er blitt oppringt av utallige personer etter oppslagene i lokalavisa og Aftonbladet.

Han er helt kvitt svulsten, og 15. mars får han svar på hvor ondartet den var.

- Jeg føler den var som et monster. En alien jeg har båret på i kroppen, sier Gunnar Lindh.

OPPDAGELSEN: Gunnar Lindh spiller trommer, og har vært viktig for trommisen i Borlänge-bandet Mando Diao. Dette bildet er fra Tyskland-turneen til bandet. Denne turneen fulgte Gunnar Lindh, og det var da han skulle ta push-ups i turnebussen at han oppdaget at det kanskje ikke var fett som gjorde at han hadde lagt på seg. Noe stakk litt ut. Foto: EPA
OPPDAGELSEN: Gunnar Lindh spiller trommer, og har vært viktig for trommisen i Borlänge-bandet Mando Diao. Dette bildet er fra Tyskland-turneen til bandet. Denne turneen fulgte Gunnar Lindh, og det var da han skulle ta push-ups i turnebussen at han oppdaget at det kanskje ikke var fett som gjorde at han hadde lagt på seg. Noe stakk litt ut. Foto: EPA Vis mer