Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gunns mor (88) fikk servert dette av kommunen: - En skam at eldre skal få sånt skvip

- Den var brun, med åtte-ni rosiner i.

SKVIP: Gunn Brox (innfelt) er lite imponert over det hennes mor fikk servert til middag denne uke. Foto: Privat.
SKVIP: Gunn Brox (innfelt) er lite imponert over det hennes mor fikk servert til middag denne uke. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gunn Brox fra Tromsø fikk nærmest hakaslepp da moren hennes (88) viste henne hva ISS Matomsorg hadde levert henne til middagsmåltidet mandag denne uka.

Retten - som skal være en byggrynssuppe - så nemlig alt annet enn apetittelig ut.

- Jeg ser at de kaller de byggrynssuppe, men det skjønte jeg ikke at det var, for det var jo ikke ett byggryn i den. Den var brun, med  åtte-ni rosiner i, og for meg så det ut som brunt vann med litt fortykningsmiddel i, sier Brox til Dagbladet.

Det er ikke første gang hennes mor - som bor hjemme og får hjelp fra hjemmetjenesten - får levert mat hun mener ikke holder mål. Noen ganger kommer kotelletter uten saus, som er så tørr at de må bades i smeltet margarin for at de skal være spiselige, forteller Brox.

Enorm respons De har også dårlige erfaringer med dessertrettene til ISS, og særlig supper. 

- Mamma blir så skuffa, for hun er veldig glad i desserter, slik mange gamle folk er. Det er det hun liksom skal kose seg med. Istedet kommer hun inn til meg med disse suppene og spør om jeg vil ha dem, for hvis ikke hiver hun dem i do, sier Brox.

Hun tok et bilde av morens dessert mandag, og postet den på facebook. I facebookposten betegner hun det som «en skam at eldre skal få servert sånt skvip».

I skrivende stund har posten fått over 700 delinger. Nordlys har også omtalt saken.

Vil ha skriftlig respons Det er forholdsvis nytt at ISS står for matserveringen i byen. Før ble maten levert av det kommunale kjøkkenet på Mortensnes.

Avdelingssjef Torgny Schrøder sier det er de samme kokkene, oppskriftene og menyene som før, og tror feilfordelingen av varer kan skyldes at suppe til 700 personer i Tromsø kokes i en og samme kjele. 

- Hvis noen mener at suppene våre ikke er gode nok, så skal vi selvsagt ta det til etterretning. Vi vil gjerne ha skriftlige tilbakemeldinger fra folk, både positive og negative, sier Schrøder til Nordlys.

Helse- og omsorgsbyråd Gunhild Johansen (SV) sier at dette er første gang hun hører om misnøye med maten som blir levert fra ISS.

- Hvis det er noe som ikke holder mål, så setter vi pris på å få tilbakemeldinger om det. Vi får håpe at dette er et engangstilfelle, sier hun til Nordlys.

Vet ikke hvor de skal klage Brox kjøper ikke den forklaringen helt, og sier hun ikke kan skjønne annet enn at hennes mor ikke er den eneste som er misfornøyd.

- Når folk er så dårlig at de får brakt mat heim er de ikke i stand til å klage heller, jeg tror kanskje det ligger noe der. Jeg vet at mamma har klaget flere ganger, men da til sjåførene som bringer maten, sier Brox.

- Hva skjer framover nå?

- Vi har egentlig ikke annet valg enn å fortsette å få brakt mat, for jeg har ikke mulighet til å lage mat til mamma hver dag, sier Brox.

Suppa som mamma fikk levert i dag. 8-9 rosiner og vann med litt fortykningsmiddel i. Og det er ikke et engangs tilfelle. En skam at de eldre skal få levert sånt skvip  ?

Posted by Gunn Brox on 29. februar 2016