- Guri har det nok tøft nå

Aud-Inger Aure og Dag Jostein Fjærvoll vet hvordan presset mot Guri Ingebrigtsen føles. 85 prosent av våre lesere krever at sosialministeren må gå, men kritikken kan tvinge Stoltenberg til å beholde henne fram til valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det føles nok ikke bra å se at 85 prosent av leserne ønsker at hun skal gå. Guri har det nok tøft nå, sier tidligere justisminister Aud-Inger Aure.

De siste dagene har sosialminister Guri Ingebrigtsen opplevd et voldsomt kjør etter blant annet uttalelsene om «narkomane sosialhjelps-mottakere». Det er ikke første gang hun terger på seg politiske motstandere, og det er heller ikke første gang en statsråd er ute i hardt vær.

- Det som var tyngst, var at kritikken føltes urettferdig. Det forbløffet meg at så få prøvde å finne ut sannheten, sier Aure til Dagbladet.no.

Sosialminister til fjells

Etter lang tids hardkjør ble Aure innlagt på Rikshospitalet med hjerneinfarkt i januar 1999, og legen advarte henne mot å gå tilbake til statsrådposten. Det hele toppet seg etter at hun handlet i strid med loven og ga skipsreder Johan B. Ugland lov til å ansette to peruanske barnepiker.

- Myker du opp asylpolitikken, sier noen at du burde myke opp mer, mens andre anklager deg for å ha åpnet opp for fri innvandring. Når det gjelder kriminalitetsforebygging mener noen vi har gjort for lite, mens andre mener tiltakene går ut over rettssikkerheten. Galt blir det uansett, sa Aure den gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer