Guri møtte narkomane

Sosialminister Guri Ingebrigtsen mener at narkomane trenger lite sosialstøtte fordi de bruker pengene på dop. I dag møtte hun rusmisbrukere og prosituerte på PRO-sentret i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble ikke sendt ut noen pressemelding i forkant av møtet mellom den utskjelte sosialministeren og de prostituerte kvinnene på PRO-sentret. Mange av de prostituerte er i gruppen som sosialminister Guri Ingebrigtsen har uttalt at ikke bør få mye penger i sosialstøtte.

- Sosialministeren snakket med brukerne om prostitusjon, sier lederen for PRO-sentret, Liv Jessen til Dagbladet.no.

Ingebrigtsen tok seg tid til å snakke med flere av de prostituerte. Besøket på PRO-sentret varte i tre timer.

- Fikk Ingebrigtsen noen reaksjoner på utspillet om at narkomane ikke bør få mye sosialhjelp?

- Jentene er opptatt av politikk, selv om de er tunge rusmisbrukere. Det går dem ikke hus forbi hva ministeren mener, og de følger med på hva hun sier, sier Jessen.

Hun forteller at jentene fortalte Guri Ingebrigtsen om egne erfaringer med sosialkontorene. Noen av dem var opptatt av at forskjellige sosialkontorer praktiserer reglene svært ulikt. Andre ville snakke om sprøyterom.

Selv er Jessen oppgitt over flere politikere enn Ingebrigtsen. Hun reagerer på at folk føler seg spesielt tråkket på av å bli sammenliknet med rusmisbrukere.

- Man har krav på en håndsrekning fra samfunnet uansett om man er rusmisbruker eller ikke. Ingen er mer verdig trengende enn andre. Hvis folk har behov for støtte, så skal det ikke gjøres forskjell på dem, understreker Jessen.

Hun er godt fornøyd med besøket:

- Jeg tror alltid på dialog. Det er veldig lurt at hun får treffe oss og brukerne her. Da lærer hun mer, vil jeg tro, sier Jessen.

FORNØYD: Leder for PRO-sentret, Liv Jessen, var fornøyd med ministerbesøket. Flere av de prostituerte benyttet anledningen til å fortelle om hvordan de opplever sosialkontorene.