Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritikk mot Marcus og Martinus

Guro (11) kritiserte Marcus og Martinus. Nå skal de endre på musikkvideoen

Sony Music: - Dette vil vi gjøre noe med og vi jobber nå med å endre videoen.

UBALANSERT: Guro Heggholmen(11) reagerte sterkt på at jentene i Marcus og Martinus nye musikkvideo «Like it Like it» ikke var med og skatet og hoppet i bassenget. Video: Privat / Sony Music Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke skrev Dagbladet om 11 år gamle Guro Heggholmen som reagerte på musikkvideoen til Marcus og Martinus sin nye låt «Like it Like it».

Guro hadde feber og lå hjemme i huset på Askøy utenfor Bergen da hun kom over den siste musikkvideoen til de populære tvillingene, på Youtube.

- Jeg ble egentlig veldig skuffa da jeg så videoen. Den var veldig rar. Jeg skjønner ikke helt hvorfor de bare har latt guttene gjøre de kule tingene som å skate og ta salto ned i bassenget, fortalte Guro til Dagbladet.

Guro likte sangen, men hun syntes det var dumt at jentene i videoen var passive mens guttene fikk gjøre alle de morsomme tingene:

- Det er mange som hører på musikken deres, og plutselig begynner folk å tro at verden er sånn. Jeg fikk sjokk, jeg synes de har tatt et dumt valg. Jeg vil ikke at jenter skal tro at de for eksempel ikke kan skate, sa ungjenta til Dagbladet.

Endrer på musikkvideoen

Sony Music, som er ansvarlige for musikkvideoen, har nå fattet avgjørelsen om å klippe om den omstridte videoen. Det opplyser Lena Midtveit til TV 2.

- Ungdommene i videoen ble bedt om å kle seg for pool-party. Imidlertid har vi i Sony Music gått videoen nærmere i sømmene, og jeg ble gjort oppmerksom på at det etter innspillingen har blitt kjøpt inn noen innklippsbilder som supplering til videoen, forklarer Midtveit.

- Sånne innklipp kjøpes inn av og til, men her ser vi at det er nettopp disse bildene som Guro og flere reagerer på. Dette vil vi gjøre noe med og vi jobber nå med å endre videoen, fortsetter Midtveit.

Midtveit forklarer at Sony er opptatt av responsen de får fra unge mennesker:

- Alle meninger tas i mot, og vi tar med oss både denne unge jenta og alle de andre ungdommene sine tilbakemeldinger, sier hun

Støtten til Guro startet å strømme på etter at hun opptrådte i media, og lagde hashtaggen #ikketilpynt der hun oppfordret flere til å vise at jenter ikke er «til pynt».

Arbeiderparti-nestleder Hadia Tajik brukte hashtaggen #ikketilpynt for å vise sin støtte, og engasjementet, det fortsetter å strømme på.

Fornøyd

Flere medier har omtalt saken, og Guro har sittet i studio på både TV2-nyhetene og hatt besøkt av NRK Supernytt. Nå har imidlertid foreldrene tenkt at den fornøyde 11-åringen skal få lov til å få en pause fra media.

- Nå håper vi at voksne og profesjonelle kan ta Guros rolle videre. Hun er kjempefornøyd selv, og vi er veldig takknemlige for at saken har blitt tatt tak i. Nå tror vi Guro trenger å løpe litt i gata og leke med vennene sine, sier mor Karine Heggholmen, og viser til en uttalelse Guro skrev etter at hun fikk vite at Sony Music vil endre videoen:

- Jeg vil si tusen takk til Sony som har tatt imot budskapet mitt og skal fjerne noen av klippene, skriver Guro. Videre understreker hun kjernen av budskapet sitt, og grunnen til at hun først reagerte på videoen:

- Jeg sier ikke at man skal klippe bort jentene. Jeg mener at jenter kan pynte seg sånn som de vil og at de gjerne kan ta salto i bikini. Det jeg mener er at jentene ikke bare skal stå der og være til pynt, og at de skal få lov til å gjøre det samme som gutter. Og det håper jeg de tenker på neste gang.

Da Dagbladet snakket med Guros mor på telefon, dukket 11-åringens stemme likevel plutselig opp i andre siden av røret:

- Hei!

- Hei, Guro! Hvordan føles det at videoinnlegget ditt har gjort at Sony Music har valgt å endre videoen til Marcus og Martinus?

- Jeg synes dette er utrolig gøy, det er helt fantastisk at folk hører på meningen min. Det er veldig viktig å si ifra, for det kan være folk som ikke ser eller tenker over videoer som dette, og da fortsetter det sånn, sier Guro til Dagbladet.

SI IFRA: Guro Heggholmen (11) er glad for at stemmen hennes har blitt hørt, nå ønsker hun fortsatt alt godt videre for Marcus og Martinus. Foto: Privat
SI IFRA: Guro Heggholmen (11) er glad for at stemmen hennes har blitt hørt, nå ønsker hun fortsatt alt godt videre for Marcus og Martinus. Foto: Privat Vis mer
Hele Norges coronakart