Guro hardt presset

Miljøvernminister Guro Fjellanger nekter å si hvilken målsetting Norge har for utslippskutt av klimagasser. Hun strekker seg imidlertid til å si at en betydelig del av utslippsreduksjonen må skje med nasjonale tiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ellers mener hun at Norge skal redusere like mye som «land Norge kan sammenlikne seg med».

Hvilke land Norge kan sammenlikne seg med, vil hun heller ikke ut med. På en pressekonferanse i går ble den ferske statsråden presset så hardt i spørsmålet om nasjonal målsetting at den erfarne presserådgiveren, Thorstein Dreyer, fant det best å avslutte før det hele endte i ellevill komikk.

Ap-kopi

Miljøvernministerens begrunnelse for å holde kortene så tett inn til brystet, er at det fortsatt er langt fram til en forhandlingsløsning.

Fjellangers redegjørelse for Stortinget om klimaforhandlingene i Kyoto, framsto på mange måter som en blåkopi av Ap-regjeringens klimastrategi. Dette står i skarp kontrast til statsminister Kjell Magne Bondeviks tidligere løfter om en ny vurdering av mandatet for klimaforhandlingene.

- Gripende god

- Det var en gripende god redegjørelse. Det var ikke ett eneste ord vi ikke kunne stille oss bak. De har tatt Arbeiderpartis miljøpolitikk ord for ord, setning for setning, raljerte Jens Stoltenberg etter miljøvernministerens redegjørelse i går. Mens det i Voksenåsenerklæringen står at utslippene skal ned til 1989-nivå innen 2005, kunne miljøvernministeren i går opplyse at regjeringen nå går inn for at i-landene samlet bør redusere sine utslipp med 10- 15 prosent innen 2010. Hun opplyste også at sentrumsregjeringen går inn for differensierte forpliktelser og økonomisk byrdefordeling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer