Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gustavson filmer action for ungdom

Filmregissør Erik Gustavson får det travelt: Før han lager film av «Sofies verden» skal han regissere «Weekend», en actionfilm for ungdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er forfatteren og musikeren Arne Berggren som, sammen med Gustavson, har skrevet manuset til «Weekend». Det handler om en ung jente, desperat og dopet, som kidnapper sin egen halvsøster for å oppnå kontakt med sin far.

- Det blir en tøff og hard film, en psykologisk thriller med mer på hjertet, sier Gustavson.

Norsk Filminstitutt bevilget i går ti millioner kroner til filmproduksjonen, noe som betyr at opptakene kan starte allerede i august. Nå skal bare Gustavson finne de to hovedrolleinnhaverne, en jente på 22 år og en gutt på 18 år, og så er det bare å sette i gang.

Og det i et halsbrekkende tempo: Filmen skal være ferdig til årsskiftet, for på nyåret skal regissøren i gang med storfilmen basert på Jostein Gaarders bok «Sofies Verden».

- Det er slik jeg vil ha det. Ønskedrømmen er å få regissere én film i året, sier Gustavson - som tidligere har laget «Blackout», «Herman», «Telegrafisten» og «Hører du ikke hva jeg sier!».