«Gutans» nye goalgetter

Navn: Rune Johansen Alder: 22 år Yrke: Fotballspiller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag klokka 18 visste «ingen» hvem Rune Johansen var. I dag vet «alle» det. To mål mot Glimt i Alfheim-debuten som arvtaker for Rune Lange gjorde susen. Men det er noen store sko han skal fylle, TILs nye Rune. Den gamle, med størrelse 47 over skankene, laget 50 mål på tre sesonger før han ble solgt forrige uke.

Ingen av Dagbokas kilder er overrasket over Rune Johansens gjennombrudd. Han er et ledd i TILs «konge og kronprins»-filosofi. En filosofi som før har gitt årviss avkastning i form av målmaskinene Tore André Flo, Sigurd Rushfeldt, Ole Martin Årst og Rune Lange.

Rune Johansen debuterte for TILs A-lag allerede 30. juni 1996. Etter den tid har det vært langt mellom drammene. Søndagens åpenbaring kom i spissens tiende seriekamp for «gutan». På fire år!

TIL tok konsekvensen av Johansens mangel på matchtrening og leide ham ut til Alta. Der spilte han hele 98- og deler av 99-sesongen. Eksilet i Finnmark resulterte i 35 mål på like mange kamper. Foran årets sesong var han igjen på plass i TIL. Fortsatt uten å få spilletid. Da tok han likegodt «sommerjobb» i Alta igjen. På seks kamper knallet han inn 11 mål for lederlaget i 2. divisjon avdeling 7.

Våre rapportører i Finnmark røper at Rune Johansen var ivrigste mann på treninga, og at han ofte kjørte morgenøkter alene, terpende på avslutninger. Denne energiske interessen for spilletid, og for stadig å bli bedre, begynner nå å betale seg. Rune Johansen har aldri prøvd å ta snarveien til suksess. Derfor, sies det, vil han også lykkes. Det gutten trenger nå, er spilletid. Alt ligger til rette: I de neste kampene skal TIL-gutten møte de gavmilde forsvarsfirerne til Vålerenga, Bryne og Moss.

Ledelsen i TIL advarer mot å hause opp 22-åringen. Likevel venter klubben seg mye av Rune Johansen. Han har det ubestemmelige i seg, denne X-faktoren som gjør at han lukter målsjanser før alle andre.

22-åringen er annerledes enn de typiske TIL-spissene. Der Rushfeldt, Flo og Lange brøytet seg til målsjanser alene, er Rune Johansen avhengig av gode lagkamerater. Kommer innleggene, kommer målene. Rune forbløffer med måten han løper i de rette posisjoner. Og han vender godt. Der forgjengerne brukte muskler, bruker Rune hodet - og rommene.

Han er en Brattbakk-type, en spiss som bare er der når ballen skal i nota. Uten at du vet hvor han kom fra. Men ett har arvtakeren til felles med Rune Lange: Han er mammadalt. Ikke før i mai i år flakset unge Johansen ut av redet. Men veien hjem til mors kjøttkaker er fortsatt kort.