Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
DØDE: Tirsdag ettermiddag fikk nødetatene en melding om at en ett år gammel gutt hadde falt i Geirangerelva. Politiet har nå bekreftet at gutten har omkommet. Vis mer

Leteaksjon etter ettåring i Geiranger:

Gutt (1) bekreftet omkommet

Tirsdag ettermiddag fikk nødetatene en melding om at en ett år gammel gutt hadde falt i Geirangerelva. Politiet har nå bekreftet at gutten har omkommet.

Politet og Hovedredningssentralen mottok meldingen om at en ett år gammel gutt hadde falt i Geirangerelva klokken 15:45 tirsdag ettermiddag.

Tirsdag kveld ble gutten funnet og bekreftet omkommet. Det bekrefter innsatsleder til TV2.

- Situasjonen er at en gutt er savnet etter å ha falt i elva ved Hotell Union i Geiranger. Vi bistår nå med dykkere i vannet, tre luftambulanser og flere redningsbåter, sa Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet tirsdag.

Politiet skriver på Twitter at guttens pårørende blir ivaretatt av helsepersonale og kommunens kriseteam. Familien er turister i bygda.

Tragisk ulykke

Jan Ove Tryggestad er ordfører i Stranda kommune. Han beskriver hendelsen først og fremst som en fryktelig tragisk ulykke. Han fortalte tidligere i kveld at de fryktet det verste.

- Vi skal ikke spekulere i endelig utfall, men når et lite barn faller i ei iskald elv uten å dukke opp etter flere timer, så frykter vi det verste, sa Tryggestad til Dagbladet.

LETEAKSJON: Alle ressurser bidrar i søket etter gutten. Foto: Mari Gjørva
LETEAKSJON: Alle ressurser bidrar i søket etter gutten. Foto: Mari Gjørva Vis mer

Søkte i elva

Redningshelikopter fra Florø samt flere luftambulanser bistod i tillegg til nødetatene i søket etter gutten. Det skrev HRS Sør-Norge på Twitter.

- Alt av redningsressurser er på vei til stedet. Vi søker fra Vinje bro og nedover elva, opplyste politiet i Møre og Romsdal til NTB.

Preget bygd

Ordføreren fortalte at både fastboende og turister i bygda er preget av hendelsen. Det har vært mye støy og letemannskap i området, noe som har skapt en trykket stemning i bygda.

- Naturen her er vill og vakker, men også farlig. Det som skjedde i dag minner oss på at vi må være klar når det gjelder beredskap, sier Tryggestad.

Det var den lokale redningssentralen i Møre og Romsdal som koordinerte leteaksjonen. Det ble rapportert om dårlig sikt og en del vannføring i elva tirsdag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!