OMKOM: Barnet ble funnet hengende bevisstløs med en stropp rundt halsen i Akasia Paradis barnehage i Bergen. Han døde av skadene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
OMKOM: Barnet ble funnet hengende bevisstløs med en stropp rundt halsen i Akasia Paradis barnehage i Bergen. Han døde av skadene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Gutt (1) døde etter barnehageulykke i Bergen

- Det er ufattelig vondt og trist at ett av barna i barnehagen er borte, sier administrerende direktør i barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gutten som ble hengende fast i en barnevogn i Bergen i starten av januar, er død. Det opplyser Vest politidistrikt.

Det var 3. januar at ettåringen ble hengende fast i en stropp i barnevogna. Han ble fraktet til Haukeland sykehus etter hendelsen, med kritiske skader. Der har han vært siden.

Etterforskningen av saken pågår fortsatt med avhør og undersøkelser. Politiet skal i neste uke ha en ny undersøkelse av barnevognen og får bistand av Kripos til denne.

Torbjørn Kolsås Sognefest er bistandsadvokat til den døde guttens foreldre.

- Det er en tragisk sak med verst tenkelige utfall, skriver han i en sms til Dagbladet.

Administrerende direktør Ove-Christian Fredriksen i Akasia Paradis barnehage sender sine tanker til familien.

- Det er ufattelig vondt og trist at ett av barna i barnehagen er borte. Barn skal være trygge i barnehagen og en ulykke som den som skjedde i vår barnehage, skal ikke kunne skje. Vi er utrolig lei oss for det som har skjedd og beklager på det sterkeste overfor familien som nå er rammet, sier han i en pressemelding.

Gjennomgått rutinene

Til Dagbladet forteller han at han nettopp har mottatt beskjeden om dødsfallet, og at barnehageledelsen er til stede i den aktuelle barnehagen for å underrette de ansatte.

- Vi har avtale med rådgivere og andre som kan bistå de ansatte, som er svært preget av hendelsen. Det har vært en svært vanskelig tid og vi tenkt mye på foreldrene, sier han.

- Hvilke tiltak har blitt gjort siden ulykken?

- Etter ulykken gjennomgikk vi alle rutiner, men fant ikke grunnlag for å gjøre noen store endringer. Vi har gjennomgått praksisen i alle barnehagene og avventer nå politiets arbeid.

Han forteller at barnehagen har bidratt med det de kan til politiet, at det har blitt gjort avhør og vært undersøkelser på stedet.

Innførte «sovevakt»

Det var klokka 12.10 den 3. januar at politiet fikk melding om ulykken i Akasia Paradis barnehage i Bergen.

Gutten lå i en barnevogn på et soverom i småbarnsavdelingen, uten tilsyn av voksne, da ulykken skjedde. Barnehagen innførte «sovevakter» etter ulykken, slik at barna hele tiden har tilsyn mens de sover i vognene.

Politiet foretok umiddelbart tekniske undersøkelser på stedet, blant annet av vogna gutten skal ha falt ut av.

Dagen etter ble barnehagen stengt for å ivareta de ansatte.

Omkring 100 barn er til daglig innom barnehagen på Paradis i Bergen. Organisasjonen driver til sammen 18 barnehager i byen - alt ifra mindre barnehager til store med nesten 200 barn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer