ALVORLIG: Barnet skal ha blitt funnet hengende bevisstløs med en stropp rundt halsen i Akasia Paradis barnehage i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ALVORLIG: Barnet skal ha blitt funnet hengende bevisstløs med en stropp rundt halsen i Akasia Paradis barnehage i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Gutt (1) til sykehus etter ulykke i barnehage: - En alvorlig sak

Ble hengende fast med stropp rundt halsen. Tilstanden til gutten er kritisk, opplyser Haukeland sykehus.

BERGEN / OSLO (Dagbladet): Klokka 12.10 torsdag fikk Vest politidistrikt melding om en ulykke i Akasia Paradis barnehage i Bergen. Et barn på ett år hadde falt ut av en barnevogn og blitt hengende fast med en stropp rundt halsen.

- Gutten er i live, men det er ingen tvil om at det er en alvorlig sak, sier politiets innsatsleder på stedet, Tom Johannessen, til Dagbladet.

Foreldre og kriseteam ble raskt varslet.

Var bevisstløst

Klokka 16.50 skriver politiet i en pressemelding at de ikke har noen opplysninger om barnets tilstand. Det er foreløpig ikke kjent hvor lenge barnet satt fast i stroppen.

Politiet har avhørt ansatte og foretar tekniske undersøkelser på stedet, blant annet av vogna gutten skal ha falt ut av. Johannessen regner med de snart vil være ferdige med undersøkelsene på stedet.

- Vår forståelse er at gutten har falt ut av barnevogna og fått en stropp rundt halsen som har strammet til.

Gutten, som skal være litt over ett år gammel, var bevisstløs da politiet kom på stedet. Han blir nå behandlet på Haukeland universitetssykehus, som opplyser om at han er kritisk skadd.

Politiet har avsluttet søket på stedet.

INNSATSLEDER: Tom Johannesen ved barnehagen der en ettåring skal ha blitt hengende fast med stropp rundt halsen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
INNSATSLEDER: Tom Johannesen ved barnehagen der en ettåring skal ha blitt hengende fast med stropp rundt halsen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Sterkt preget

Ulykken skjedde innendørs. Overfor Bergens Tidende ønsker ikke politiets operasjonsleder, Per Algrøy, å kommentere om det var vitner til hendelsen.

- Det er tungt for de ansatte, som får oppfølgning av et kriseteam fra Bergen kommune, forteller innsatsleder Johannessen.

Ifølge Dagbladets reporter på stedet var det flere foreldre som hentet barna sine etter at ulykken ble kjent.

- Vi har brukt alle våre ressurser og tid på å følge opp de ansatte og barna i barnehagen. De involverte er sterkt preget, sier administrerende direktør for Akasia, Ove-Christian Fredriksen til Dagbladet.

Han forteller at barnehagen har kontaktet kommunens kriseteam, og har også hatt kontakt med foreldrene.

Dagbladet følger saken.