MÅTTE HA KRISEHJELP: Føreren av denne traktoren ble fraktet til legevakta for krisehjelp etter ulykken, der en elleve år gammel gutt havnet under kjøretøyet. Foto: VEGARD NEKSTAD/FVN.NO
MÅTTE HA KRISEHJELP: Føreren av denne traktoren ble fraktet til legevakta for krisehjelp etter ulykken, der en elleve år gammel gutt havnet under kjøretøyet. Foto: VEGARD NEKSTAD/FVN.NOVis mer

Gutt (11) døde etter akeulykke

Havnet under brøytebil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gutt på elleve år døde på sykehus etter at han havnet under en brøytebil i Kristiansand i kveld.

- Sørlandet sykehus bekreftet i 20-tida at gutten døde av skadene, konstaterer operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt overfor Dagbladet.no.

Uklart forløp
Hva som faktisk skjedde, er foreløpig uklart, men operasjonslederen antydet tidligere i kveld at hendelsen så ut som en klassisk akeulykke.

- Meldingen kom inn til oss via AMK-sentralen klokka 18.06. Gutten kom tilsynelatende akende inn fra sida på en kjelke, og kom inn under traktoren med plogen, fortalte Solås da.

I 20.30-tida betegner politimannen imidlertid hendelsesforløpet som «veldig uklart».

Elleveåringen ble raskt fraktet fra åstedet i bydelen Grim til Sørlandet sykehus, der legene prøvde å redde guttens liv - men de måtte til slutt altså gi tapt.

Krisehjelp
Den 60-årige brøytebilføreren ble ikke fysisk skadd i ulykken, men ble fraktet til legevakta i Kristiansand, der han ble tatt hånd om av psykiatrisk personell.

- Han er sterkt preget av hendelsen, sier Solås, som opplyser at det ennå ikke er tatt stilling til om førerkortet skal inndras.

Føreren skal etter planen avhøres på politistasjonen i Kristiansand i kveld. I mellomtida arbeider politiet med å sikre øvrige tekniske og taktiske bevis, blant annet gjennom avhør av andre øyenvitner til hendelsen. Tekniske etterforskere har tidligere i kveld sikret spor på åstedet.